YouTube a șters canalul lui Varg Vikernes, ThuleanPerspective

În ultimii șapte ani muzicianul norvegian Varg Vikernes, fost membru Mayhem, cunoscut pentru uciderea chitaristului Euronymous în anul 1993, s-a ocupat de vlogging prin intermediul canalului propriu, ThuleanPerspective, pe platforma YouTube. În videoclipurile sale Varg a relatat, printre altele, despre noutățile legate de proiectul său, Burzum, despre evenimentele din jurul uciderii lui Euronymous, dar a și promovat, uneori pe față, teorii ale conspirației, discriminare, misoginism și white-supremecy.

Canalul a funcționat până ieri după-amiază, moment în care YouTube a șters material care promova „hate speech”, urmat de un comunicat: „Astăzi am făcut un nou pas în politica noastră față de hate speech, în special prin a interzice videoclipuri în care se susține superioritatea unui grup pentru a justifica discriminare, segregare și excluderea pe bază de vârstă, rasă, religie, orientare sexuală sau statut de veteran. De exemplu, au fost incluse videoclipuri în care se promova și glorifica ideologia nazistă, care în esență este profund discriminatorie. În final, vom mai elimina content care neagă evenimentele violente documentate, precum Holocaustului sau crimele de la Sandy Hook Elementary”.

Până ieri, canalul ThuleanPerspective a adunat aproximativ 250.000 de subscriberi. Materialul muzicianului încă se găsește pe platforma Bitchute, însă nu se știe deocamdată dacă Varg își va continua meseria de vlogger pe YouTube. În schimb, contul soției sale, Marie Cachet, prin care relatează povești din mitologia nordică, continuă să existe pe platformă.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*