”Lords of Chaos” este noul film artistic despre conflictul violent dintre Varg Vikernes (aka Burzum) și Euronymous. Iată detaliile

3.363 vizualizări

Povestea dintre Varg Vikernes și Oystein Aarseth (aka Euronymous) a fost și încă este populară și, în același timp, unică în rândul metaliștilor din toată lumea. Conflictul, drama și stilul de viață al adepților acestui gen de muzică au stârnit reacții diverse din partea mass-media și i-au inspirat pe regizorii de film. În 2008 s-a făcut un documentar despre ascensiunea black metal-ului anilor ’90 în Norvegia și derapajele artiștilor care au dus ulterior la incendieri, suicid și chiar crime. Este vorba despre Until the Light Takes Us, în care muzicienii își joacă propriul rol. Filmul conține interviuri, filmări vechi, reportaje și imagini cu protagoniștii.

Anul acesta va apărea însă Lords of Chaos, un film artistic care îi are ca personaje principale pe aceiași Vikernes și Euronymous. De data aceasta, ei vor fi jucați de actorii Emory Cohen, respectiv Rory Culkin. Filmul face parte din categoria Drama, Horror, Thriller și este regizat de Jonas Akerlund. ”Lords of Chaos” este varianta cinematografică a cărții cu același nume, care a fost publicată în 1998 de autorii Michael Moynihan și Didrik Soderlind.

Norvegianul, al cărui nume s-a răspândit rapid în contextul scenei metal (și nu numai) din 1993 ca urmare a crimei pe care acesta a comis-o, a declarat într-un video pe YouTube că nu se va uita la noul film întrucât acesta nu este altceva decât o altă producție hollywood-iană care urmărește să facă bani și care prezintă o poveste superficială și informații false despre persoanele implicate. ”Este o ficțiune al cărui scop nu este să clarifice sau să explice lucrurile așa cum s-au întâmplat.”

Artistul, acum în vârstă de 44 de ani, nu este cunoscut doar din cauza incidentului violent de acum 25 de ani. Proiectul său muzical Burzum, fondat în 1991, a prins repede în comunitatea metal din Norvegia și este considerat unul dintre cele mai influente acte din scena black metal internațională. Obstacolele de pe parcursul vieții nu l-au împiedicat să compună, ultimul album apărând acum patru ani, iar muzica lui este ascultată la scară largă și în prezent de către iubitorii acestui gen.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*