Mayhem: Necrobutcher a fost primul care intenționa să-l ucidă pe Euronymous

Cea mai macabră și probabil populară poveste a comunității metal este uciderea chitaristului Euronymous, membru al formației de black metal norvegian Mayhem, de către colegul său Varg Vikernes, pe atunci cu pseudonimul Count Grishnackh, în 1993. Øystein Aarseth aka Euronymous avea numai 25 de ani când a fost înjunghiat de peste 20 de ori în spate, gât și cap, de către Vikernes.

De la o discuție despre noul album, „Daemon”, și aniversarea de 25 de ani a „De Mysteriis Dom Sathanas”, echipa Heavy Consequence de la Consequence of Sound, a ajuns la o parte de interviu cu Mayhem, unde bassistul Necrobutcher povestește cum și el intenționa să-l omoare pe Aarseth.

Acum pot s-o spun pentru că am ținut în mine atâția ani, dar chiar eu voiam să-l omor. Când s-a întâmplat, am văzut în ziarul de dimineață și m-am gândit că trebuie să fug acasă să-mi arunc toate armele și drogurile și alte rahaturi pe care le aveam. Eram convins că sunt primul suspect și aveau să-mi percheziționeze casa.

Ceea ce nu știam eu era că poliția norvegiană deja știa că Count Grishnackh voia să-l omoare. I-au ascultat telefonul și el a vorbit înainte cu cineva despre crimă înainte să meargă la Bergen, deci polițiștii deja știau că vine. Probabil se gândeau „Nu l-am prins pentru arsul de biserici, deci să-l prindem cu crima și să scăpăm Oslo de tipul ăsta până la urmă”. Cam așa a fost.

Această poveste macabră a inspirat cartea (1997) și filmul (2018) „Lords of Chaos”, film care n-a prea fost pe placul personalităților portretizate și pomenite sau care au participat la întâmplări.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*