Satyricon va relansa „Rebel Extravaganza” cu ocazia aniversării de 20 de ani a albumului

Oslo 05072017. Photo: Marius Viken
264 vizualizări

Acum două decenii, formația norvegiană Satyricon și-a lansat cel de-al patrulea album de studio, „Rebel Extravaganza”. Înființată în 1991, Satyricon a devenit de-a lungul vremii una dintre cele mai cunscute și iubite formații ale genului black metal, iar „Rebel Extravaganza” a fost o influență pentru multe viitoare albume și trupe, având părți de progressive și experimental, dar și invitați speciali pe Fenriz (Darkthrone) și Snorre Ruch (Thorns).

Pe 13 decembrie, Satyricon va lansa o versiune remasterizată a albumului via Napalm Records, o ediție limitată de picture double vinyl, 2-LP gatefold și digipack.

1. „Tied in Bronze Chains” 2. „Filthgrinder” 3. „Rhapsody in Filth” 4. „Havoc Vulture” 5. „Prime Evil Renaissance” 6. „Supersonic Journey” 7. „End of Journey” 8. „A Moment of Clarity” 9. „Down South, Up North” 10. „The Scorn Torrent”

Vocalistul Satyr (Sigurd Wongraven) spune: Pe cât de nou a fost „Rebel” pentru noi, a fost și un protest. Simțeam că genul o dă spre gothic și că existau mai multe tipuri de expresivitate care puteau fi introduse în black metal pentru a-l face să crească, să-i dea viață mai departe. Propria mea mizantropie fără fund de pe atunci a fost necesară în a da formă albumului. Eu și Frost suntem mândri de cum acest album a contribuit la dezvoltarea genului și știm cu toții că era necesar. A fost un album pe care mulți l-au descoperit în retrospectivă și asta spune multe despre complexitatea lui, controversă și importanță. Azi, 20 de ani mai târziu, noua versiune sună și arată mai bine decât a arătat vreodată acest album. Sperăm că și voi simțiți la fel.

Ultimul material discografic Satyricon a fost lansat în 2017 via Napalm Records. „Deep Calleth Upon Deep” a fost înregistrat în Oslo, Norvegia și Vancouver, Canada, în prima parte a anului 2017. A fost mixat alături de Mike Fraser.

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*