Adam Duce da in judecata trupa Machine Head

245 vizualizări

Autor: Vladimir Gheorghiu

Adam Duce, fostul basist Machine Head, a intentat proces impotriva fostilor sai colegi de trupa si managerului acesteia, acuzandu-i de incalcarea drepturilor de autor, nerespectarea contractelor de parteneriat si calomnie, informeaza The Gauntlet.

Basistul sustine ca a fost dat afara din trupa exact inaintea semnarii de catre formatie a unui nou contract cu casa de discuri Nuclear Blast tocmai pentru ca Robb si compania sa obtina un profit mai mare.
In dosarul oficial de judecata se stipuleaza ca „in ciuda popularitatii crescande a trupei, reclamantul (Adam Duce) a inceput sa isi faca griji in legatura cu venitul mic pe care il primea, venit invers proportional cu timpul si efortul pe care i l-a dedicat trupei.”

De retinut faptul ca dupa turneul din 2009 cu Metallica, Machine Head a strans mai mult de 2 milioane de dolari. De asemenea, in 2012, trupa a reusit sa adune o suma mai mare de 3 milioane de dolari din turnee.
„Dupa ce a primit o mica parte din aceste castiguri, reclamantul a cerut sa analizeze registrele oficiale ale acestor turnee. In urma analizei s-a constatat ca Flynn, Huston (managerul trupei) si PFM (Provident Financial Management) au risipit sume enorme pe bani fara a aduce la cunostinta reclamantului aceste cheltuieli.”

Duce a mai precizat ca datorita venitului insuficient, in perioadele cand trupa nu pleca in turnee, aceste lucra in domeniul imobiliarelor.

Fara a tine cont de 21 de ani de munca si dedicare totala, Rob Flynn si membri Machine Head au anuntat pe site-ul oficial ca Duce a plecat pentru ca „s-a saturat si nu mai avea chef”.

Pentru cei care au uitat, Adam Duce a fost inlocuit in vara lui 2013 de catre basistul Jared MacEachern.

Din pacate, in zilele noastre, conceptul de „muzica” incepe sa devina din ce in ce mai legat de conceptul de „industrie muzicala”. Mai pe intelesul tuturor, muzica devine din ce in ce mai mult dependenta de bani. Din punctul de vedere al fanilor, este o constatare dezolanta sa stii ca melodia ta preferata, albumul in care te-ai regasit cel mai profund sau trupa care te-a influentat cel mai mult nu o sa mai cante pentru ca la mijloc au fost banii. What happened to the passion?


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*