Alcest: primele detalii legate de viitorul material discografic

Francezii de la ALCEST, după ce au anunțat că au semnat un acord cu cei de la Nuclear Blast Records, au revenit și au oferit primele detalii legate de viitorul material discografic.

Noul album se intitulează „Spiritual Instinct” și va fi lansat oficial în data de 25 octombrie 2019, via Nuclear Blast. Coperta discului poate fi găsită mai jos.

„Înregistrările pentru noul album au fost lungi și au însemnat un proces destul de greoi, dar ne simțim mândri și abia așteptăm să împărtășim noile piese cu voi. Coperta a fost realizată de duo-ul parizian Fortifem, care reprezintă un sfinx, este o referință la mișcarea artistică simbolistă. Sfinxul figurează enigma, cea care unește părțile spirituale și sălbatice din noi”, a declarat Neige, liderul trupei.


Alcest va aduce muzica altor lumi pe scena ARTmania Festival, ce va avea loc în perioada 26 – 27 iulie 2019, în Piața Mare a cetății medievale a Sibiului.

Înființată în 2000 de Neige (Stéphane Paut), Alcest a început ca un proiect solo de black metal, dar a ajuns să fondeze un nou subgen muzical, numit „blackgaze”, ce îmbină elemente ale muzicii black metal şi sheogaze într-un sound cu adevărat unic.

Traseul artistic al grupului a început cu EP-ul „Le Secret” (2005), cu „Souvenirs D’Un Autre Monde” (2007), „Écailles De Lune” (2010) și „Les Voyages De L’Ame” (2012), considerate drept piatră de temelie a sound-ului blackgaze (în special „Le Secret”). „Souvenirs d’un Autre Monde“, spre exemplu, a surprins audiența cu un mod de expresie cu totul nou pentru scena metal, original și controversat, generat de îmbinarea sound-ului cold raw black metal cu acorduri melancolice, melodioase, dar și cu elemente clare de shoegaze.

În 2014 a urmat „Shelter”, material care a marcat o turnură semnificativă a direcției dinspre metal către un sound care se înscrie mai mult în estetica dream-pop, lucru ce a generat reacții contradictorii printre fanii trupei, dar care a demonstrat abilitatea formației de a merge în zone neexplorate încă și care a deschis porțile către muzicofili prezenți pe alte segmente.

Următoarea lansare însă, „Kodama” (2016), reprezintă revenirea trupei la rădăcinile blackgaze, sound pentru care proiectul a devenit cunoscut, de altfel. Materialele incluse aici combină elementele poetice cu abordările întunecate, toate înscrise în efortul duo-ului francez de a experimenta și a găsi maniere de expresie surprinzătoare.

Pe scena ARTmania Festival din Piața Mare a Sibiului, Alcest (Franța) vor urca alături de Dream Theater (SUA), Opeth (Suedia), Madrugada (Norvegia), Wardruna (Norvegia), printre alte nume cunoscute pe scena muzicală internațională.

Facebook Event ARTmania Festival 2019

Facebook Page ARTmania Festivalhttps://www.facebook.com/ARTmania.Festival/


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*