Alcest a semnat cu Nuclear Blast Records și lucrează la un nou album

Francezii de la ALCEST (foto) au anunțat că au semnat cu cei de la Nuclear Blast Records și că a început să lucreze la cel de al șaselea material discografic din carieră, care deocamdată nu are un titlu.

Înființată în anul 2000 de compozitorul și multi-instrumentistul Neige, Alcest a devenit un proiect pionier pentru blackgaze, o combinație unică între post-black metal și shoegaze. Andy Siry, unul dintre promoterii Nuclear Blast, a declarat: „Alcest au fost mereu o trupă care nu a acceptat să calce pe urmele altora și a descoperit o nouă metodalitate de compune muzică nouă. Suntem bucuroși că ni s-au alăturat. Îi vom ajuta la nivel mondial și așteptăm să vedem cum va suna noul album!”

În acest moment, Neige, alături de bateristul Winterhalter, se află în studio în Nantes, unde lucrează la piesele pentru viitorul album de studio.

Vă reamintim că Alcest va aduce muzica altor lumi pe scena ARTmania Festival, ce va avea loc în perioada 26 – 27 iulie 2019, în Piața Mare a cetății medievale a Sibiului. Pe scena ARTmania Festival din Piața Mare a Sibiului, Alcest (Franța) vor urca alături de Dream Theater (SUA), Opeth (Suedia), Madrugada (Norvegia), Wardruna (Norvegia) și Myrkur (Danemarca), printre altele.

ARTmania Festival, primul festival românesc care a dezvoltat în România ideea de îmbinare dintre artă și divertisment („entertainment”), este o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock.

De-a lungul edițiilor sale, ARTmania s-a consacrat drept principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Însă, ARTmania Festival nu înseamnă doar concerte ale unor mari formații internaționale și locale. Muzica este componenta de bază de la care a pornit totul, însă, reprezintă doar o parte din experiența pe care festivalul a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România și din străinătate.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*