Alexi Laiho, fondatorul formației Children Of Bodom a decedat

Alexi Laiho
788 vizualizări

Conform unui comunicat primit din partea casei de discuri Nuclear Blast, Alexi Laiho, fondatorul formației Children Of Bodom a decedat.

„Unul dintre cei mai renumiți chitariști din lume, Alexi Laiho, a decedat.
Muzicianul, cunoscut mai ales drept frontmanul formației CHILDREN OF BODOM, a murit săptămâna trecută în casa sa din Helsinki, Finlanda. Laiho suferise de probleme de sănătate pe termen lung în ultimii ani.

Alexi Laiho și bateristul Jaska Raatikainen au fondat CHILDREN OF BODOM în 1993, iar aceasta a fost una dintre cele mai apreciate trupe de metal din Finlanda, până la ultimul concert de adio din decembrie 2019.
Anul trecut, Alexi Laiho a pus la punct BODOM AFTER MIDNIGHT, a înregistrat trei melodii și a filmat un videoclip, care va fi lansat ulterior postum.

Pe lângă CHILDREN OF BODOM, Laiho era cunoscut și pentru acte precum WARMEN, SINERGY, KYLÄHULLUT și THE LOCAL BAND. Premiat cu un Metal Hammer Golden Gods și alte câteva premii internaționale, chitaristul a fost, de asemenea, vedeta principală, conducând un grup de o sută de chitaristi la Festivalul de la Helsinki în 2015 în „100 Guitars From Hel” – o piesă de concert masivă pe care a compus-o”.

 

Reamintim că fanii din România au avut ocazia de a urmării, pentru prima data formația Children Of Bodom la București, întru-un concert organizat de către Maximum Rock și Promusic Events pe 20.04.2011

Children Of Bodom - Un show complet! | Let's Rock.ro


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*