Concertul final Children Of Bodom va fi lansat ca album live

Alexi Laiho live
Alexi Laiho live

Concertul final al trupei Children Of Bodom, care a avut loc pe 15 decembrie 2019 în Helsinki,  va fi lansat anul viitor ca album live.
Bateristul Jaska Raatikainen, basistul Henri „Henkka T. Blacksmith” Seppälä și pianistul Janne Wirman au lansat următoarea declarație prin intermediul rețelei de socializare a trupei. „Acum exact trei ani, 15 decembrie 2019, Children Of Bodom au cântat ultimul lor spectacol la Helsinki Ice Hall. Pentru a păstra acest ultim moment prețios în viață și, de asemenea, disponibil pentru toți cei care nu au putut să vadă spectacolul, urmașii lui Alexi Laiho, regretatul solistul , Daniel Freyberg, Henkka, Janne și Jaska vor lansa spectacolul anul viitor ca album live.

„Pentru a face lansarea mai specială, ne-ar plăcea să avem fotografii de la voi care să fie incluse în broșura albumului. Ceea ce căutăm sunt orice amintiri legate de Children Of Bodom, din orice epocă. Ne-am dori ca Hate Crew să facă parte din album, deoarece Hate Crew a fost întotdeauna partea esențială a fenomenului numit Children Of Bodom. De aceea vă cerem să faceți parte din asta!”

„Așteptăm cu nerăbdare să vă vedem ceea ce aveți în arhivele voastre și să rămâneți la curent pentru mai multe știri.”

„Vă rugăm să rețineți că trebuie să ne asigurăm că fotografiile sunt în regulă pentru noi să le folosim, prin urmare vă rugăm să citiți acest lucru: Prin trimiterea unei fotografii sunteți de acord că ne veți acorda drepturi ireversibile, fără drepturi de autor. Nu putem garanta că vom folosi fotografiile dvs., dar le vom analiza pe toate și le vom alege pe cele potrivite.

Trimițând o fotografie, garantați că aveți toate drepturile de a face acest lucru și că aveți acordul tuturor persoanelor care pot fi recunoscute în fotografie.”

Alexi a murit pe 29 decembrie 2020 în casa sa din Helsinki, Finlanda. El a murit din cauza degenerescenței ficatului și a țesutului conjunctiv al pancreasului, induse de alcool. Mai mult, Laiho avea un cocktail de analgezice, opioide și medicamente pentru insomnie în sistemul său. El a suferit de probleme de sănătate pe termen lung, care au dus la moartea sa.

Laiho și Raatikainen au fondat Children Of Bodom în 1993. Trupa a fost una dintre cele mai apreciate formații de metal din Finlanda până la ultimul lor concert de adio. În 2020, Alexi a creat Bodom After Midnight, care a înregistrat trei piese și a filmat un videoclip, toate fiind lansate postum.

Pe lângă Children Of Bodom, Laiho a cântat și cu trupe precum Warmen, Sinergy, Kylahullut și The Local Band. Premiat cu Metal Hammer Golden God și cu alte câteva premii internaționale, chitaristul a fost și vedeta principală, conducând un grup de o sută de chitariști la Festivalul de la Helsinki în 2015 în 100 Guitars From Hel – o piesă de concert uriașă pe care a compus-o.

La începutul acestui an, Raatikainen, Seppälä și Wirman au discutat public pentru prima dată despre circumstanțele care au dus la despărțirea trupei și în cele din urmă la moartea lui Laiho. Într-un interviu, cei trei membri supraviețuitori ai Children Of Bodom au spus că adevăratul motiv al despărțirii trupei nu a fost faptul că au vrut să înceteze turneele pentru a petrece mai mult timp cu familiile lor. În schimb, ceea ce a determinat grupul să se despartă a fost abuzul de substanțe al lui Laiho și, de asemenea, acesta l-a ucis la un an după ce s-au separat.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*