Ghost lansează clipul piesei Mary On A Cross

Ghost-Tobias Forge 2022
Ghost-Tobias Forge 2022

Ghost a lansat un videoclip oficial cu versuri pentru piesa Mary On A Cross. Clipul a fost editat de Aaron PreuschLuna trecută, Mary On A Cross a fost certificat cu aur de către RIAA (Recording Industry Association Of America).

Mary On A Cross este al patrulea single Ghost care a obținut statutul de aur în acest an. În iunie trecut, Cirice (de pe cel de-al treilea album Ghost, Meliora din 2015), Dance Macabre (Prequelle din 2018) și Square Hammer (de pe EP-ul Popestar din 2016) au fost, de asemenea, certificate cu aur. Acestea au marcat primele certificări RIAA ale trupei Ghost.

În septembrie, Ghost a înregistrat prima intrare în topul Billboard Hot 100 cu Mary On A Cross. Melodia, care a fost lansată inițial ca single cu două piese în 2019 prin Loma Vista/Concord (alături de Kiss The Go-Goat), a debutat pe locul 90 în top, cu șase milioane de streamuri în SUA și 1.000 de descărcări vândute, potrivit Billboard.

Mary On A Cross a câștigat popularitate după ce un utilizator TikTok a folosit o versiune încetinită a cântecului pentru a crea coloana sonoră a unui scurt videoclip despre show-ul Netflix, Stranger Things. De atunci, hashtag-ul Mary On The Cross a strâns peste un miliard de vizionări TikTok. De asemenea, piesa a fost folosită pentru a crea coloana sonoră a zeci de mii de videoclipuri pe platformă. Ghost a lansat ulterior versiunea oficială încetinită a Mary On A Cross, cu reverb adăugat.

Șase dintre albumele Ghost s-au clasat în Billboard 200: Infestissumam (nr. 28, 2013). EP-ul If You Have Ghost (nr. 87, 2013). Meliora (nr. 8, 2015). EP-ul Popestar (nr. 16, 2016). Prequelle (nr. 3, 2018). Și Impera (nr. 2, 2022). Nouă piese Ghost s-au clasat în topul Mainstream Rock Airplay, cinci ajungând pe locul I. Acestea sunt: Square Hammer, Rats, Dance Macabre, Hunter’s Moon și Call Me Little Sunshine.

În septembrie, Ghost a marcat primul său single din Top 40 în Marea Britanie cu Mary On A CrossCel de-al cincilea album Ghost, Impera, a ajuns pe locul 2 în topul Billboard 200. Acesta a marcat al treilea album din top 10 pentru grupul suedez.

Impera a intrat pe poziția nr. 1 în Germania și Suedia, pe locul 2 în Marea Britanie, Țările de Jos, Belgia și Norvegia, pe locul 3 în Australia, pe locul 5 în Franța și Irlanda și pe locul 20 în Italia. Impera a fost lansat pe 11 martie. Albumul de 12 piese a fost produs de Klas Åhlund și mixat de Andy Wallace.

Liderul Ghost, Tobias Forge, a lucrat la continuarea materialului Prequelle din 2018 cu Åhlund și co-scenariștii suedezi Salem Al Fakir și Vincent PontareÎn ceea ce privește colaborarea sa cu Åhlund, Al Fakir și Pontare, precum și cu Fredrik Åkesson de la Opeth, adus pentru a ascuți atacul la chitară al albumului, Forge a declarat recent: „Am descoperit că pot lucra foarte bine cu cineva pe care-l respect, care contribuie la atingerea perfecțiunii. Mă fac să vreau să scriu mai bine, să-mi ridic un pic jocul.”

Forge a cântat ca un „nou” Papa Emeritus pe fiecare dintre primele trei LP-uri ale trupei. Fiecare versiune a Papei a înlocuit-o pe cea dinainte. Papa Emeritus III s-a retras în favoarea cardinalului Copia, înainte de lansarea Prequelle.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*