Anthrax pregătește un nou album

Anthrax
Anthrax

Bateristul Anthrax, Charlie Benante, a vorbit despre progresul sesiunilor de compoziție pentru următorul album, follow-up-ul discului  For All Kings. El a spus: „Lucrăm la album de trei ani. Este jenant chiar și să spun asta. Mă simt ca Def Leppard”. Potrivit lui Benante, care stă, de asemenea, în spatele kit-ului pentru Pantera reformată, Anthrax plănuiește să intre în studio în această primăvară pentru a începe înregistrarea noului LP.

„Între concertele Pantera, vom lucra la acest album Anthrax”, a spus el. „Sperăm să terminăm înainte ca Pantera să cânte în Europa,la sfârșitul lunii mai. Mai am o fereastră după aceea, înainte să înceapă Pantera turul cu Metallica. Cel puțin dacă îmi termin părțile de tobe, atunci ceilalți băieți pot continua să lucreze.” „Acesta este planul”, a adăugat el. „Dacă nu se întâmplă altceva… dar sperăm că nu se va întâmpla nimic”.

În noiembrie anul trecut, basistul Frank Bello, a declarat că trupa „nu se grăbește” să înregistreze noul album. „Vrem să ne asigurăm că alegem ce este mai bun”, a explicat el. „Nu putem arunca pur și simplu în joc ceva care nu este gata. Așa că ne vom asigura că este totul perfect și vom slefui bine. Avem niște chestii brutale, grozave care urmează – foarte heavy – la care am lucrat. Toată lumea poate spune asta atunci când lucrează la un disc. Dar dovada este în material. Sunt destul de mândru de ceea ce am scos până acum.”

În august, chitaristul Scott Ian a lăudat calitatea producției albumelor recente, ca Worship Music (2011) și For All Kings. El a spus: Cu Worship Music și For All Kings, cred, ne-am găsit sunetul perfect. Avem acest nivel de bază la care ne aflăm acum, cu producătorul Jay Ruston, unde știm că va fi grozav. Apoi am putea merge și mai departe. În special compozițiile pe care le avem acum, intrând în ceea ce va fi în cele din urmă un nou album Anthrax, se pretează la o producție și mai agresivă pe care cred că nu vom avea nicio problemă să o realizăm.”

În aprilie 2022, Scott a confirmat că trupa avea deja câteva melodii scrise pentru viitorul LP. „Tot ce pot să spun este că vom intra în studio când suntem gata”, a spus el. „Cred că suntem aproape să ajungem acolo. Cred că avem melodii grozave. Cred că oamenii vor fi foarte fericiți. Este al treilea album al nostru împreună din nou cu Joey Belladonna. Este al treilea album de la reuniunea din 2010. Cred că avem niște melodii grozave și există un munte de riff-uri extraordinare. Cred că oamenii vor fi foarte fericiți”.

Ian a spus: „Ne ocupăm de noul material de ceva vreme. De fapt, am început să scriem în 2019, înainte de COVID. Apoi ne-am cam îndepărtat de tot când a început pandemia, nu am mai lucrat activ la el. Cred că, la terminarea procesului de scriere, când decidem că suntem gata să-l înregistrăm, albumul va reprezenta cu siguranță această perioadă din viața noastră.” 

Anthrax a sărbătorit cea de-a 40-a aniversare în 2021 cu o serie de activități și evenimente speciale. Formată de Ian și basistul Dan Lilker în Queens, New York, în iulie 1981, Anthrax este una dintre primele trupe thrash metal de pe Coasta de Est și a devenit rapid considerată lider al genului, alături de Metallica, Slayer și Megadeth. A lansat 11 albume de studio, a primit multe certificări de aur și platină și șase nominalizări la Grammy. A făcut turnee mondiale din 1984, cântând în mii de spectacole. A fost cap de afiș în Madison Square Garden și a cântat pe Yankee Stadium cu Big FourFor All Kings a fost numit de unii critici cel mai puternic album Anthrax de până acum. 

Mai târziu în această lună, Anthrax și Black Label Society vor începe un turneu de 24 de concerte. Invitatul special în această cursă va fi Exodus. Recentul interviu acordat de Charlie Benante și Gary Holt (Exodus) poate fi urmarit aici.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*