Biletele achiziţionate pentru spectacole amânate – refolosite pentru alte evenimente culturale

Agerpres - Raluca Turcan
Agerpres - Raluca Turcan

Comunicat extras de pe Agerpres.ro
Guvernul a decis că biletele achiziţionate pentru spectacole care nu au mai putut fi ţinute din cauza pandemiei COVID-19 vor putea fi refolosite pentru show-urile reprogramate sau pentru alte evenimente culturale, a anunţat, joi, vicepremierul Raluca Turcan.


Turcan a mai anunţat că cei care activează în industria de evenimente vor putea plăti impozitele în momentul realizării veniturilor.

„Industria de spectacole a fost foarte grav afectată de această criză sanitară şi am introdus o serie de reglementări menite să o susţină. Am instituit în felul acesta posibilitatea refolosirii biletelor deja achiziţionate şi transformarea acestora pentru acelaşi spectacol amânat pentru altă dată sau, în cazul în care nu mai este posibilă amânarea spectacolului, pe bază de vouchere, pentru alte evenimente culturale organizate de către cei care au vândut aceste bilete”, a precizat Turcan după şedinţa de guvern.

Ea a adăugat că, dacă pe parcursul unui an aceste bilete nu au putut fi folosite, atunci se va realiza o returnare a banilor celor care le-au achiziţionat.

„De asemenea, pentru veniturile impozabile obţinute de cei care activează în industria de evenimente, acestea vor fi plătite la momentul realizării veniturilor. Sunt măsuri care au fost luate în toate ţările europene, sprijină ţinţit domeniul cultural”, a adăugat Turcan. AGERPRES/(A – autor: Alina Novăceanu, editor: Florin Marin, imagine: Guvernul României, redactare video: Sergiu Olteanu, montaj: Andrei Cârlan, editor online: Ady Ivaşcu)

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 70 din 14 mai 2020 privind reglementarea unor măsuri, începând cu data de 15 mai 2020, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, pentru prelungirea unor termene, pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, a Legii educației naționale nr. 1/2011, precum și a altor acte normative

EMITENT GUVERNUL ROMÂNIEI

Publicat în  MONITORUL OFICIAL nr. 394 din 14 mai 2020

  1. Măsuri în vederea sprijinirii industriei evenimentelor culturale în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2

Articolul 32

(1) Prin excepție de la prevederile referitoare la dreptul de retragere, așa cum este acesta reglementat de Ordonanța de urgență nr. 34 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, pentru evenimentele și festivalurile ce urmau a fi susținute în perioada 8 martie – 30 septembrie 2020, sau în perioada în care se suspendă dreptul de organizare a evenimentelor și festivalurilor, dacă această dată depășește intervalul anterior menționat, urmează să se aplice următoarele reguli:

  1. a) în cazul reprogramării evenimentului sau festivalului, participantul la eveniment sau festival va putea folosi biletul de acces achiziționat, beneficiind de toate drepturile conferite de biletul de acces la data reprogramării evenimentului sau festivalului. Data reprogramării evenimentului sau festivalului nu poate depăși data de 30 septembrie 2021.
  2. b) în cazul anulării evenimentului sau festivalului sau în cazul imposibilității folosirii biletului de acces la data reprogramării evenimentului sau festivalului, participantul la eveniment sau festival va primi din partea organizatorului un voucher pentru întreaga sumă plătită organizatorului, voucher ce va fi folosit pentru achiziționarea de produse sau servicii din gama oferită de către organizator, conform unui regulament detaliat comunicat de către organizator.
  3. c) în cazul în care voucherul nu este folosit pentru achiziționarea de produse sau servicii până cel târziu la data de 30 septembrie 2021, organizatorul va rambursa toate sumele pe care le-a primit din partea consumatorului până la 31 decembrie 2021.

(2) Organizatorul are obligativitatea de a oferi un termen de cel puțin 30 zile cumpărătorului de bilete pentru a opta între păstrarea valabilității biletului pentru evenimentul sau festivalul reprogramat sau transformarea lui în voucher cu valoare. După expirarea celor 30 de zile biletul devine automat valabil pentru ediția reprogramată a evenimentului sau festivalului.

Toata ordonanta aici: https://www.mai.gov.ro/wp-content/uploads/2020/05/OUG-pentru-reglementarea-unor-m%C4%83suri-%C3%AEncep%C3%A2nd-cu-data-de-15-mai-2020.pdf


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*