Elvenking lansează clipul piesei The Hanging Tree

Elvenking
Elvenking

Pe 28 aprilie 2023, maeștrii heavy metal-ului, death metal-ului melodic, cu influențe pagan folk, Elvenking, revin la fantezie cu noul lor album Reader Of The Runes – Rapture, care va fi lansat prin AFM Records! Cel de-al unsprezecelea album de studio al trupei marchează continuarea albumului de succes din 2019 Reader of the Runes – DivinationElvenking pornește spre orizonturi mai îndepărtate decât oricând, luând cu îndrăzneală lumea cu asalt, cu abordarea unică a muzicii heavy.

După cum au dezvăluit recent chitaristul Aydan și vocalistul Damna, „Partea a 2-a este mai întunecată. Trebuia să fie tragică și violentă. Și asta ne-a oferit șansa de a respira pe deplin peisajul sonor pe care îl aveam deja în minte când am început să scriem melodii, la începutul anului 2020. Simțim că, cu acest album, am aruncat o piatră de hotar. Am stabilit o altă limită în ceea ce putem face, amestecând cu înțelepciune ceea ce ne place profund în metal. Suntem foarte mulțumiți de toate nuanțele care compun aceste unsprezece piese. În total, ele formează o pânză de care suntem foarte mândri”.

După primul single lansat anterior, astăzi, Elvenking a lansat un videoclip pentru piesa The Hanging Tree. Trupa declară: „The Hanging Tree este o melodie care dă un ton violent și mai întunecat.  Pe măsură ce ne scufundăm adânc în miezul poveștii narate în a doua parte a trilogiei Reader of the Runes. Rapture a fost mai epic, în ritm lent și plin de multe nuanțe și texturi diferite. The Hanging Tree este o cavalcadă rapidă nemiloasă, care merge direct la obiect. Cu un riff heavy, rapid, voci melodice dar agresive, coruri mari în refren, două solo-uri de chitară nebunești și o pauză folk la mijloc. Va fi cu siguranță punctul culminant al show-urile  live viitoare.”

Încă de la înființare în 1997, Elvenking și-au stăpânit drumul către propria identitate cu curaj și bravado. Au depășit cătușele genurilor, pas cu pas, înainte de a izbucni cu adevărat cu monumentul lor din 2014 The Pagan Manifesto. Elvenking au sfidat toate genurile, iar acum se simt ca acasă în propriul lor tărâm fermecat. Cu Rapture, grupul italian oferă partea a doua a monumentalei lor trilogii Reader of the Runes. Este o căutare epică, a nenorocirii și disperării, realizată cu figuri misterioase și magie întunecată. Și cu un fler de toamnă cu totul fascinant care amintește de poiana pădurii, în timpul unei veri indiene.

Este mai mult decât un simplu album de metal. Este o poveste emoționantă cu cântece fabuloase, care fac o punte între fantezie și realitate. De multe ori înainte, Elvenking au țesut magie puternică în lume. De data aceasta, ei s-au întors, cu adevărat pe cont propriu, strângând cel mai bun material de până acum dintr-o pandemie globală.

Reader Of The Runes – Rapture a fost scris între 2020 și 2022. A fost înregistrat în perioada mai- octombrie 2022 cu renumitul producător Scott Atkins (Cradle of Filth, Behemoth). Acesta s-a ocupat de mixare și mastering, de asemenea.
Albumul va fi lansat pe 28 aprilie 2023 prin intermediul AFM Records.

Tracklist:
01. Rapture                               
02. The Hanging Tree         
03. Bride of Night                 
04. Herdchant                          
05. The Cursed Cavalier     
06. To the North                   
07. Covenant                          
08. Red Mist                           
09. Incantations                    
10. An Autumn Reverie       
11. The Repentant 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*