In Flames lansează videoclipul Meet Your Maker

In Flames
In Flames

In Flames a lansat videoclipul oficial pentru Meet Your Maker. Piesa este preluată de pe cel de-al paisprezecelea album de studio al trupei, Foregone. Acesta va fi lansat pe 10 februarie, prin Nuclear Blast. Artwork-ul albumului Foregone este realizat de Blake Armstrong. Piesa vorbește despre disperarea și frustrarea provocate de distopia haotică a societății post-pandemice.

Solistul In Flames, Anders Fridén, declară: „Când am început să scriem Foregone, Meet Your Maker a devenit melodia care a dat tonul în ceea ce ne-am propus, atât din punct de vedere sonor, cât și tematic.”

Când LP-ul a fost anunțat pentru prima dată, în septembrie anul trecut, Fridén a declarat: „În sesiunile pentru Foregone, am vrut să facem un disc care să fie puternic bazat pe chitară și care să aibă o bază puternică între bas și tobe. Am abordat scrierea pieselor cum am făcut-o întotdeauna, ca o juxtapunere între melodie și agresivitate. Acesta este ADN-ul muzicii noastre. Din sfârșitul liric al lucrurilor, nu a lipsit inspirația din care să se tragă, în special conceptul de timp.”

El a continuat: „Omenirea în ansamblu a fost forțată să încetinească și să-și tragă sufletul. În acea pauză, mulți dintre noi am petrecut timp evaluând și restabilind prioritățile. Timpul este o constantă Dar ce facem cu el și modul în care îl percepem variază. Mai ales acum, ne uităm încotro pare să se îndrepte lumea mai repede decât oricând.” Fridén a concluzionat: „Este o nebunie că, după tot ce s-a întâmplat, suntem încă aici cu cel de-al paisprezecelea album. Simt că am găsit un mare echilibru între trecut, prezent și viitor cu Foregone. Aceasta este o nouă eră a  trupei In Flames!”

La începutul anului trecut, Fridén a explicat ce se pot aștepta fanii de la noul LP. El a spus: „Acesta este al paisprezecelea album. Așa că, dacă știi In Flames, știi ce vei obține. Este un amestec bun: trecut, prezent și direcția spre care ne îndreptăm.Are ceva pentru toată lumea. Este heavy, are melodicitate, are uptempo și părți lente. Cred că este uimitor și reprezintă cu adevărat cine suntem în acest moment.”

Întrebat dacă pandemia a influențat procesul de compunere a melodiilor pentru noul album, Anders a spus: „Din punct de vedere liric, cu siguranță. M-am gândit că această pauză de doi ani ne va face să vedem cine suntem ca oameni. Și poate am ieșit pe cealaltă parte fiind puțin mai drăguți, mai blânzi și cu mai multă înțelegere. Dar cred că este exact invers, așa că a inspirat cu siguranță partea lirică.”

În iulie, Fridén a povestit, într-un interviu, despre procesul de scriere a pieselor noului album. „Eu și Björn Gelotte (chitară) trăim în diferite părți ale Suediei. El locuiește în Göteborg, eu locuiesc în Stockholm. Ne-am văzut doar o dată, sau de două ori pe parcursul întregii pandemii. Dar spre sfârșit, am decis să facem o călătorie în SUA și să ne apucăm de treabă din nou. Să scriem niște piese. Așa că am petrecut ceva timp în L.A. Apoi am zburat acasă și am petrecut Crăciunul. Apoi am zburat înapoi și am început să înregistrăm pe bune. Dar de îndată ce ne-am adunat, la câteva săptămâni în procesul de scriere, ne-am simțit ca întotdeauna.”

Anders a continuat spunând că el și Björn „trebuiau să fie în aceeași cameră” pentru a-și maximiza eforturile de compoziție. „Ne hrănim reciproc cu energiile și ideile și nu cred că putem scrie deoparte”, a explicat el. „Vreau să spun, putem, dar nu va fi la fel. Așa că trebuie să intrăm în aceeași cameră și să fim cu toți cei din trupă… Eu și Björn, noi suntem cei care scriem totul. Ceilalți, evident, participa, vin cu energia și abilitățile lor.”

Vorbind în detaliu despre contribuțiile celor trei membri americani ai trupei In Flames, bateristul Tanner Wayne, basistul Bryce Paul și chitaristul Chris Broderick, Anders a spus: „Individual, sunt muzicieni grozavi, așa că vin cu abilitățile și modul lor de a cânta, unic de la o persoană la alta. Este o atmosferă atât de bună în cadrul trupei. Nu există certuri, ne distrăm doar stând unii în jurul celorlalți. Și asta ajută întregul proces creativ. Sunt băieți minunați, muzicieni excepționali și prieteni foarte buni.”

Wayne s-a alăturat trupei după plecarea lui Joe Rickard. Tanner și-a făcut debutul live cu In Flames în iulie 2018, în Republica Cehă. Paul a cântat în majoritatea spectacolelor de la plecarea basistului Peter Iwers, din noiembrie 2016.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*