In Flames: „Când înregistrăm un album, nu prea gândim”

Vă mai amintiți valul de hate din 2016, când a apărut Battles și nu știam ce se întâmplă pentru că nu suna deloc așa cum ne așteptam și cum credeam noi că trebuie să sune In Flames, iar acum câteva luni parcă ne-a fost frică să ascultăm materialul nou?

Vocalistul Anders Fridén a vorbit despre ultimul album lansat în luna martie a acestui an, I, The Mask în cadrul „Mike James Rock Show”. Vezi ce are de zis atât despre I, The Mask, cât și despre Battles și procesul creativ:

„Când intrăm în studio și înregistrăm un album, nu prea gândim. Când se întâmplă, se întâmplă. N-avem nicio mare strategie sau chestii din asta. Tot ce am spus despre acest album a fost „adu chitara mai în față”. Adică, Battles a fost un album super și încă sunt mândru de el, dar a fost puțin cam „lasă-mă să te las” când a venit vorba de producție. Am vrut să fie mai greu și să fie mai mult oomph, dacă înțelegi.”

Despre procesul creativ, Anders spune că ei nu scriu când sunt pe drum, de aceea durează atât de mult să lanseze ceva nou. „Fiecare album are ceva unic, dar încă au semnătura In Flames – melodia, agresivitatea și așa mai departe. Toate sunt importante și au apărut cu un motiv. Am luat parte la 12 albume, e destul de mișto dacă stai să te gândești. Când ieși din bula ta și-ți recapitulezi cariera… n-am crezut că o să fiu parte dintr-o trupă care să lanseze 12, 13 albume.”

 

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*