In Flames- videoclipul pentru Foregone Pt. 2

In Flames band june 2020
In Flames band june 2020

Trupa suedezo/americană In Flames au lansat videoclipul oficial pentru Foregone Pt. 2. Piesa este preluată de pe cel de-al paisprezecelea album de studio al trupei, Foregone, care fi lansat pe 10 februarie 2023 prin Nuclear Blast.

Frontman-ul In Flames, Anders Fridén, declară: „Revizitând melodii din catalogul nostru precum Moonshield și Gyroscope, am simțit că n-am mai abordat acest stil de ceva vreme. Am vrut să onorăm acele tipuri de piese care încorporează vibrația populară suedeză, dar aducându-le în epoca actuală a trupei. Din punct de vedere muzical și liric, este o continuare a lui Foregone.

Foregone prezintă artwork realizat de Blake Armstrong.

Când LP-ul a fost anunțat pentru prima dată în urmă cu mai puțin de două luni, Fridén a declarat: „În sesiunile Foregone, am vrut să facem un disc puternic bazat pe chitară și cu o fundație puternică între bas și tobe. Ne-am abordat în continuare compoziția la fel, așa cum am făcut-o întotdeauna, ca o juxtapunere între melodie și agresivitate. Acesta este ADN-ul muzicii noastre. Din sfârșitul liric, nu a lipsit inspirația din care să ne tragem, mai ales conceptul de timp. .”

El a continuat: „Omenirea în ansamblu a fost forțată să încetinească și să-și tragă aer în piept. În acea pauză, mulți dintre noi am petrecut timp evaluând și restabilind prioritățile. Timpul este o constantă, dar ce facem cu el și modul în care îl percepem variază. Mai ales acum ne uităm încotro pare să se îndrepte lumea mai repede decât oricând.”

Fridén a concluzionat: „Este o nebunie că, după tot, suntem încă aici și la cel de-al paisprezecelea album al nostru. Simt că am găsit un mare echilibru între trecut, prezent și viitor cu Foregone. Aceasta este o nouă eră a trupei In Flames!”

În septembrie, In Flames a distribuit visualizer-ul pentru Foregone Pt. 1. Clipul a fost creat de Oleg Rooz. Designerul grafic ucrainean a folosit tehnologia revoluționară AI pentru a crea imaginile. Este una dintre primele trupe care se bazează pe AI pentru un videoclip.

„M-am gândit că tot ce s-a petrecut în ultimii ani este o amintire că viața este prețioasă și că timpul nu este de partea noastră”, a explicat Fridén. „Din păcate, simt că ne-am trezit într-o lume mai ostilă și mai sumbră decât oricând. Ceasul trece și numărătoarea inversă a început…”

Foregone track listing:
01. The Beginning Of All Things That Will End
02. State Of Slow Decay
03. Meet Your Maker
04. Bleeding Out
05. Foregone Pt. 1
06. Foregone Pt. 2
07. Pure Light Of Mind
08. The Great Deceiver
09. In The Dark
10. A Dialogue In B Flat Minor
11. Cynosure
12. End The Transmission

Declarații despre viitorul album

La începutul anului, Fridén a vorbit la MoreCore.TV despre viitorul album. Întrebat dacă primul single al LP-ului, State Of Slow Decay, este o bună reprezentare a ceea ce se pot aștepta fanii, Anders a spus: „In Flames a fost întotdeauna despre melodie și agresivitate. Răspunsul scurt este da, dar nu va fi totul rapid. Încercăm să explorăm toate colțurile metalului cu muzica noastră. Să spunem așa: dacă ești fan al trupei, atunci îți va plăcea acest album.”

Explicând la ce se pot aștepta fanii de la LP, Anders a spus: „Acesta este al paisprezecelea album. Deci, dacă știi muzica noastră, știi ce vei obține. Dar cred că acesta este o combinație bună a trecutului, prezentul și a directiei spre care ne îndreptăm. Și [are] câte ceva pentru toată lumea. Este heavy, are melodicitate, are uptempo și părți lente. Cred că este uimitor și reprezintă cu adevărat cine suntem în acest moment.”

Întrebat dacă pandemia a influențat procesul de compunere a melodiilor, Anders a spus: „Ei bine, într-un anumit fel. Din punct de vedere liric, cu siguranță. M-am gândit că această pauză de doi ani ne va face să vedem cine suntem ca oameni. Și poate vom depăși criza fiind puțin mai drăguți și mai blânzi și mai înțelegători. Dar cred că situația este invers, așa că a inspirat cu siguranță partea lirică.
„Bineînțeles, o astfel de pauză, este mare, așa că, atunci când revii, poate fără intenție ai mai multă energie în general. De asemenea, cu muzica e la fel”, a explicat el.

In Flames a cântat State Of Slow Decay pentru prima dată live pe 10 iunie la Sweden Rock Festival din Sölvesborg, Suedia. Piesa a fost produsă de Howard Benson, mixată de Joe Rickard și masterizată de Ted Jensen

În martie trecut, chitaristul Björn Gelotte a confirmat că viitorul album a fost din nou înregistrat cu producătorul nominalizat la Grammy, Benson, și inginerul de multă vreme al lui Howard, Mike Plotnikoff.

La începutul lunii iulie, Fridén a spus despre procesul de compunere a noului album: „Eu și Björn, trăim în diferite părți ale [Suediei] — el locuiește în Göteborg; eu locuiesc în Stockholm — și ne-am văzut o singură dată sau de două ori pe parcursul întregii pandemii. Dar spre final, am început să vorbim. Apoi am decis să facem o călătorie în SUA și să punem mașina în funcțiune din nou. Să scriem ceva ; pur și simplu să ne dezvăluim. Așa că am petrecut ceva timp  în L.A. Apoi am zburat acasă și am petrecut Crăciunul. Apoi am zburat înapoi și am început să înregistrăm pe bune. Pe măsură ce ne-am întâlnit, la câteva săptămâni în procesul de scriere, ne-am simțit ca întotdeauna.”

Anders a continuat spunând că el și Björn „trebuiau să fie în aceeași cameră” pentru a-și maximiza eforturile de compoziție. „Ne hrănim reciproc cu energiile și ideile și așa mai departe și nu cred că putem scrie separat”, a explicat el. „Vreau să spun, putem, dar nu va fi la fel. Așa că trebuie să intrăm în aceeași cameră și să fim cu toți cei din trupă… Eu și Björn scriem totul. Ceilalți băieți participă evident, aducându-și energia și abilitățile, dar când vine vorba de scris, nu este prea diferit.”

Detaliind contribuțiile celor trei membri americani– bateristul Tanner Wayne, basistul Bryce Paul și chitaristul Chris BroderickAnders a spus: „Individual, sunt muzicieni grozavi , așa că își folosesc abilitățile și modul lor de a cânta, unic de la o persoană la alta. Și asta aduc ei. Și, de asemenea, sentimentul – este o atmosferă atât de bună în cadrul trupei; nu există certuri și ne distrăm doar stând unul în jurul celuilalt. Și asta ajută întregul proces creativ. Am lansat o melodie nouă, dar urmează să vină mai multe. Se poate asculta ce fac ei. Sunt băieți minunați. Muzicieni și prieteni foarte buni.”

Wayne s-a alăturat după plecarea lui Joe Rickard, care a interpretat piesele de pe albumele I, The Mask și Battles (2016). Tanner și-a făcut debutul live cu In Flames în iulie 2018 la Brno, Republica Cehă. Paul a cântat majoritatea spectacolelor cu In Flames de la plecarea basistului Peter Iwers (noiembrie 2016).

În august 2020, In Flames a lansat o ediție specială pentru cea de-a 20-a aniversare a albumului său fundamental, aclamat de critici, Clayman. Clayman 20th Anniversary Edition a fost remasterizat în întregime de Ted Jensen (Pantera, Deftones, Gojira) și a prezentat artwork cu totul nou într-o broșură de 16 pagini, un amestec instrumental nou-nouț plus patru versiuni reînregistrate ale favoritelor fanilor, cum ar fi Only For The Weak și Pinball Map.

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*