20 de nume rock celebre si povestea din spatele lor

Este foarte dificil sa dai un nume bun unui produs cultural, fie el roman, formatie rock sau personaj scenic. Acesta trebuie sa fie scurt, cuprinzator, catchy si cool – sa aiba mister, dar si simplitate, asa incat oricine sa-l poata retine. 

Tocmai pentru ca denumirile sunt atat de importante si spun atat de multe despre „posesor”, Maximum Rock Magazin va prezinta povestile numelor unor formatii si staruri rock celebre.


ALICE COOPER

Exista foarte multe speculatii cu privire la nasterea numelui celebrei trupe americane. Una din povesti spune ca membrii formatiei au folosit o tabla Ouija pentru invocarea spiritelor si acesta a fost numele dictat de una din fantome. Intr-un interviu mai recent, Vincent Furnier, liderul trupei, a marturisit ca a vrut ca numele sa nu fie evident, ci sa starneasca tot felul de controverse. 

„Am vrut ceva care sa aminteasca de o batranica pasnica, dar sa aiba si acel element de ‘satar in spate’. Asa s-a nascut Alice Cooper, si am ramas la aceasta varianta”, a declarat shock-rockerul.


KING DIAMOND

Probabil cea mai neinteresanta explicatie privind originea titulaturii formatiei sale o are King Diamond, al carui nume real este Kim Bendix Petersen. Intrebat de nenumarate ori la ce se refera „King Diamond”, artistul a declarat ca pur si simplu nu isi aduce aminte. 

„Cand cantam cu Brainstorm, fiecare membru al trupei avea un nume de scena deosebit. Al meu era King Diamond, dar nu mai tin minte de ce l-am ales asa”, a declarat Petersen.

NIKKI SIXX

Pe Nikki il cheam Frank Carlton Serafino Feranna…Jr. Mda, putin cam prea Jose Armando de Mendoza Julierez Escarpino Modesto, el Padre, dar ce sa faci! Asta scrie in buletin, cu asta defilam. Nikki a explicat ca un fost iubit de-al unei foste iubite l-a inspirat sa aleaga acest nume de scena. Barbatul isi spunea Nikki Syxx, asa ca basistul s-a simtit indreptatit sa plagieze un pic.

MACHINE HEAD

Desi se spune ca numele trupei a fost inspirat de albumul omonim al celor de la Deep Purple, Robb Flynn, fondatorul formatiei, a declarat ca, de fapt, doar i s-a parut cool cum suna acest titlu, asa ca l-a pastrat pentru proiectul pe care l-a infiintat dupa ce a parasit Violence.

OZZY OSBOURNE

Pe Ozzy il cheama John Michael Osbourne, dar pentru ca John este un nume foarte comun in Anglia, prietenii din liceu ai artistului ii spuneau Ozzy, de la Osbourne. Si astfel i-a ramas numele maretului vocalist Black Sabbath.

DIO

RIP Ronnie! Aristul se numea Ronald James Padavona si si-a luat numele „Dio” dupa mafiotul Johnny Dio. Dio a fost folosit pentru prima data la inceputul anilor ’60, in cadrul formatiei Ronnie Dio and the Prophets. 

AXL ROSE

Pana la varsta de 17 ani, William Bruce Bailey (a.k.a. Axl) a crezut ca un alt barbat (barbatul cu care era maritata mama lui) ii este tata biologic. Dupa ce a aflat ca acest lucru nu este adevarat si ca tatal sau adevarat a murit ucis in 1984, William a preluat numele de familie al acestuia: Rose. Cat despre Axl, acesta vine de la prima trupa a cantaretului care se numea chiar asa. Ulterior, artistul l-a creat pe Axl Rose. 

DANI FILTH

„Dani” inseamna „fara Dumnezeu” in ebraica, asa ca era logic ca Daniel Lloyd Davey, vocalistul si intemeietorul formatiei Cradle of Filth, sa schimbe cateva litere pentru a-si atinge scopul. Cat despre „Filth”, acest cuvant face referire la trupa de suflet a artistului, pe care acesta a simtit nevoia sa o aiba pana si in nume.

MARILYN MANSON

Brian Hugh Warner a vrut sa alature doua extreme ale culturii pop americane, asa ca a lipit-o pe Marilyn Monroe de criminalul in serie Charles Manson, si cam asta a iesit.

WHITESNAKE

Coverdale are o explicatie halucinanta:

„Ce m-a inspirat sa aleg acest nume? Penisul meu, bineinteles. Daca eram african, trupa s-ar fi numit Blacksnake”, a declarat muzicianul.

Dupa care a adaugat:

„De fapt este vorba despre o piesa pe care am scris-o pentru Deep Purple, dar prima varianta mi se pare mai simpatica”, a adaugat muzicianul.

Dar si:

„Cand cantam cu Purple, aveam un sarpe. Un piton albinos. Iata. Aceasta este originea numelui”.

BLACK SABBATH

Membrii formatiei au declarat ca au fost influentati de un film horror din anii 60, in care rolul principal il detinea Boris Karloff.

THE DOORS

Morrison a fost inspirat de poetul William Blake care a vorbit despre „usile perceptiei umane”, referindu-se la capacitatea omului de a intelege realitatea asa cum este ea, infinita. Vocalistul trupei nu era strain nici de Aldous Huxley, un alt scriitor renumit, care a scris o carte „The Doors of Perception”, in care vorbea despre experientele sale cu drogurile.

MOTORHEAD

Termenul face parte din argoul britanic si se refera la un consumator de droguri care foloseste cu precadere amfetaminele.

THE CULT

Cultica trupa a pornit prin a se numi „The Sudden Death Cult”, dar a concluzionat ca titlul este prea lung si a ramas la „Death Cult”. Nici acest nume nu l-a multumit pe Astbury, asa ca acesta a ales „The Cult”. 

IHSAHN

Muzicianul din Emperor, una din cele mai controversate formatii de black metal din Norvegia, nu vrea sa dezvaluie originea numelui sau.

„Doar trei persoane de pe aceasta lume stiu originea. Nu este mare lucru, dar am tinut secretul tot acest timp, si am de gand sa o fac in continuare”, a declarat Vegard Sverre Tveitan (nume real).

Misterioooooos.

FOO FIGHTERS

Numele trupei provine de la descrierea pe care o faceau pilotii din cel de-al Doilea Razboi Mondial unor bile de flacari pe care le vedeau pe cer in timpul survolarilor.

JANE’S ADDICTION

Numele formatiei provine de la o cunostinta de-a lui Perry Farrell. Femeia purta numele de Jane si era prostituata. Farrell a declarat ca prostitutia era ca o dependenta pentru aceasta Jane, iar asocierea i s-a parut atat de reusita incat a hotarat sa o concretizeze numindu-si formatia „Jane’s Addiction”.

MEGADETH

Mustaine a ales acest nume dupa ce a citit un pamflet in care termenul era folosit pentru a descrie un eveniment catastrofal soldat cu moartea a peste un milion de oameni.

METALLICA

Lars Ulrich il ajuta pe unul din prietenii lui sa gaseasca un nume pentru o revista de rock . Cele doua optiuni au fost Metal Mania si Metallica. Prietenul a ales prima varianta, iar Lars a ramas cu a doua, pe care a aplicat-o formatiei sale.

THE SISTERS OF MERCY

Formatia a ales numele inspirata de piesa lui Leonard Cohen, dar si de ordinul de maici omonim.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*