Interviu: Bruce Dickinson: rock star noaptea, pilot ziua

310 vizualizări

Pe durata ultimului zbor Lufthansa, am gasit in revista lor de bord (Lufthansa Magazine) un interviu cu Bruce Dickinson, vocalul trupei Iron Maiden, care m-a incantat.

M-a incantat pentru ca de aceasta data artistul nu vorbea doar despre muzica si formatia sa ci despre hobby-ul sau devenit meserie: acela de pilot. Tocmai pentru ca mi-a parut un articol interesant am decis ca merita tradus in limba romana si publicat.

Bruce Dickinson a cantat in diverse formatii, in baruri, in perioada anilor `70 cand studia istoria la Londra. 1981 ii aduce momentul de inspiratie cu Iron Maiden care a vandut de-a lungul timpului 90 de milioane de albume si este considerata una dintre cele mai de succes formatii.

In 1990, in timpul unei vacante, a luat lectii de zbor si a fost atat de incantat de experienta incat a decis sa isi ia licenta de pilot. Ca si capitan calificat pentru zborurile pe aeronave Boeing 737 si 757, Bruce a lucrat pentru mai bine de zece ani pentru Astraeus Airlines, in primul rand ca si pilot si apoi ca si sef al departamentului marketing. In 2012, Bruce Dickinson infiinteaza compania aeronautica Cardiff Aviation.

Citeste textul integral AICI. 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*