Interviu cu trupa britanică Haken

Trupa britanică Haken a urcat pe scena mare a festivalului ARTmania 2023 în cea de-a treia zi. Aflați la Sibiu, membrii trupei au acordat un interviu în exclusivitate pentru Maximum Rock, cu doar câteva ore înainte de concert. Paul „Slayer” Grigoriu a condus o discuție interesantă cu solistul Ross Jennings și chitariștii Richard Henshall și Charles Griffiths.

Discuția a început cu explicarea conceptului de identitate, un subiect destul de controversat în zilele noastre. Charles a adus în discuție albumul Fauna și a explicat faptul ca regatul animalelor este folosit în mod metaforic, pentru diverse tipuri de experiențe, în sensul că fiecare piesă are propria temă, în conexiune cu un animal.

În continuarea interviului, Paul a adus în discuție fenomenul prog și actul de creație, metodele de lucru, influențele muzicale și colaborarea cu Mike Portnoy din urmă cu șase ani. S-a discutat și despre faptul că pandemia a împiedicat promovarea live a albumului Virus ceea ce înseamnă că trupa practic promovează acum două albume, având în vedere faptul că anul acesta a fost lansat și LP-ul Fauna.

Ross, Charles și Richard au vorbit apoi despre cel mai recent turneu european, participarea la o serie de festivaluri, reacția extraordinară a publicului și mai ales, bucuria de a fi pe scenă. În finalul interviului, aceștia și-au manifestat nerăbdarea de a urca pe scena festivalului ARTmania.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*