Interviu-fulger cu Sharon den Adel (Within Temptation)

Sharon-den-Adel
2.892 vizualizări

Sharon den Adel este, cu sau fără Within Temptation, una dintre vocile cele mai cunoscute ale valului „gotic” care a cucerit o parte din scena europeană.  După o pauză destul de consistentă, trupa cu care s-a consacrat revine în România. Următorul scurt interviu ne-a fost acordat cu ocazia ARTmania Bucharest Blast, care va avea loc pe 3 septembrie la București.

Ce are in comun Sharon den Adel (Within Temptation) cu…Bruno Mars
Ne vom întoarce în timp, în anul 2007, ca să fiu mai exact. Atunci a avut loc la Sibiu una dintre cele mai bune ediții ale festivalului Artmania. Ați fost cap de afiș și ați împărțit scena cu Anathema și My Dying Bride. Îți amintești?
Nu-mi amintesc să fi văzut celelalte trupe în concert, dar țin minte că am văzut mult din oraș, în primul rând din cauză că mi-am uitat bocancii Dr. Martens! Așa că trebuia să găsesc o pereche nouă sau să urc pe scenă în picioarele goale. Căutând încălțări prin oraș, am ajuns într-un loc minunat, de unde mi-am cumpărat un tablou care încă mai este la mine pe perete. N-am găsit pantofi potriviți care să-mi și placă, așa că, din ce țin minte, am cântat în picioarele goale.

Cred că 2007 a fost și anul primului vostru turneu mondial. Cum s-a ivit ocazia, o ocazie pe care azi nu o au prea multe trupe din afara mainstream-ului?
images_Within-Temptation

Nu cred că a fost prima data, am avut ocazia un pic mai devreme să mergem în străinătate și să dăm câteva concerte. Cred că în fiecare an am câștigat mai mulți fani. Lucrurile au evoluat cu fiecare album, ne place la nebunie ce facem și încercăm să cântăm peste tot. Asta e viața noastră, asta facem, cântăm în cât mai multe țări și răspândim vraja.

Spre deosebire de mulți dintre colegii voștri, pare să vă placă foarte mult să lansați albume live (care, după părerea mea, sunt o component esențială a rock-ului). Cum se face?
A fost întâmplător. Am avut sau ne-am creat ocaziile de a ne înregistra multe spectacole. Avem tendința să le înregistrăm mai ales cele aparte, de pildă cu „Elements” sau „Black Symphony”, nu doar ca să le scoatem pe piață, ci și pentru noi, ca să păstrăm amintirea unor momente speciale.

Toată lumea a auzit de Tarja, Howard Jones, Xzibit sau Dave Pirner. Dar spune-ne ceva despre Piotr Rogucki. Cum ați aflat de muzica trupei poloneze Coma și cum ați colaborat?
Managementul ne-a atras atenția asupra lui Piotr, cineva îl sugerase ca invitat. Deși eram un pic sceptică, pentru că mă hotărâsem deja asupra lui David Pirner, m-a dat pe spate vocea lui Piotr, ca și muzica trupei Coma. Ce formație tare! Le ador muzica. Așa că ne-am spus, de ce să nu facem două ver5siuni, nu strică, și suntem foarte fericiți, pentru că ne place mult rezultatul.

După „Hydra” și recenta transpunere live, care este următorul pas musical? Vă gândiți la o abordare și mai variată a compozițiilor?
Cred că e mereu loc de mai multă diversitate, e o provocare să găsim noi moduri de exprimare în limitele stilului nostrum. Privim din nous pre rădăcini, pe care vrem să le îmbinăm cu modul în care compunem astăzi. Privim către trecut, aducem și ceva noi și ceva al nostru, deci categoric va fi din nou altceva.

AfișARTmaniaBucharestBlast2016

Despre program și reguli de acces, puteti citi AICI.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*