Katatonia anunță lansarea albumului Sky Void of Stars

Katatonia oct 2022
Katatonia oct 2022

Trupa suedeză Katatonia va lansa un nou album de studio, Sky Void of Stars, pe 20 ianuarie 2023, prin Napalm Records. În așteptarea acestui nou material discografic, aceștia lanseaza videoclipul piesei Atrium.

Fondată în 1991, Katatonia a îmbrățișat în mod continuu întunericul și lumina deopotrivă și, trăind prin evoluții de gen fără egal, și-a maturizat propria formă particulară de expresie. De la doom și death metal până la post rock, au explorat sfere nesfârșite ale genului, acumulând doar cele mai bune aspecte. După ce a semnat cu Napalm Records, membrii fondatori Jonas Renkse și Anders Nyström sunt gata să-și arate strălucirea și să lumineze din nou cu Sky Void Of Stars.

Cu primul single, Atrium, Katatonia uimește printr-o o atmosferă extrem de energică, menținând-o și pe cea sumbră, cu sunete epice și versuri poetice în care să te pierzi. Sunetul sincer al piesei este în concordanță cu un videoclip captivant, subliniind atmosfera excepțională pe care o creează cei cinci. Piesa se rotunjește cu fiecare notă. 

Katatonia comentează despre Sky Void Of Stars: „Al 12-lea album al nostru, Sky Void Of Stars este o călătorie dinamică prin întuneric vibrant. Născut din dorința pentru ceea ce a fost pierdut și nu a fost găsit, chiar din periferiile de neatins, dar compuse și condensate în formă umană și prezentate ca sunete și cuvinte fidele semnului Katatonia. Nicio stea aici, doar ploaie violentă.”

Ieșind din întuneric, Katatonia este un far aprins – respirând sunetul lor unic, niciodată stagnant, atmosferic, prin aceast nou material cu 11 piese, toate scrise și compuse de vocalistul Jonas Renkse. Piesa din deschidere, Austerity, oferă o introducere curtenitoare în atmosfera albumului. Prăbușindu-se prin întuneric, convinge cu ritmuri memorabile, atrăgătoare, în timp ce alternează cu riff-uri elaborate, care prezintă perfect experiența trupei. Cuprinsă de vocea întunecată și evocatoare a lui Renkse și de lirismul fascinant, este stabilită o stare de spirit sumbră .

Melodii precum Jonas Renkse și Jonas Renkse de tip down-tempo își îmbrățișează pe deplin sunetul melancolic, în timp ce fragilitatea din Impermanence este accentuată de rădăcinile originale doom metal ale formației. Ca o stea întunecată, aceste piese metamorfozează tristețea, într-o experiență auditivă ambientală cu momente memorabile, simultan cu sunetele zgomotoase ale riff-urilor și ale tobelor. Măiestria experimentală a cvintetului și abordarea lor atmosferică este vie, făcând din acest album o senzație . Cu Birds, artiștii își arată potențialul exploziv cu un sunet rapid și energic, dovedindu-si stilul și sfidând genul.

Sky Void Of Stars track listing:

 1. Austerity
 2. Colossal Shade
 3. Opaline
 4. Birds
 5. Drab Moon
 6. Author
 7. Impermanence (feat. Joel Ekelöf)
 8. Sclera
 9. Atrium
 10. No Beacon To Illuminate Our Fall
 11. Absconder (bonus track)
Katatonia- Sky Void Of Stars
Katatonia- Sky Void Of Stars

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*