The Ocean Collective: un nou album și 3 opriri prin România, în noiembrie

Un nou album îngroașă rândurile materialelor discografice care tratează tema facerii și e evoluției lumii. Este vorba despre noul proiect al trupei germane de progressive metal The Ocean (Collective), la care membrii formației au lucrat nici mai mul, nici mai puțin decât… 4 ani. Prima melodie de pe album, „Permian: The Great Dying” a apărut la începutul lunii septembrie, iar zilele trecute a fost lansată cea de-a doua melodie de pe albumul programat să apară pe 2 noiembrie, o colaborare magistrală de 11 minute pe care poate fi auzită vocea lui Jonas Renkse de la Katatonia.

Trupa va porni de asemenea într-un turneul european e promovare a noului album, cu 3 opriri inclusiv în România, la Cluj-Napoca, în /Form Space, pe 12 noiembrie 2018, în București, în Club Control, pe 14 noiembrie, și în Timișoara, în Reflektor, pe 15 noiembrie.

Despre cea mai nouă melodie a trupei, „Devonian: Nascent”, chitaristul și cel care și-a adus în cea mai mare măsură aportul la procesul de creație, Robin Staps, le-a declarat celor de la Consequence of Sound: „I-am trimis lui Jonas piesa, iar ceea ce am primit înapoi ca demo a fost aproape identic cu ceea ce a ajuns să fie varianta finală a melodiei, inclusă pe album. Jonas are o viziune perfectă și o înțelegere intuitivă a muzicii noastre, nu a fost nevoie să-i oferim nicio lămurire suplimentară. A contribuit cu propria lui linie melodică și cu versuri și totul s-a potrivit de minune de la bun început. Albumul The Great Cold Distance al celor de la Katatonia este unul foarte drag inimilor noastre. A fost unul din primele albume pe care chitarele cu un sound heavy și jos, dar și vocalul clean au mers la fix împreună și au reușit să mă impresioneze. A fost, de asemenea, unul din albumele care m-au făcut să mă repoziționez față de rolul vocalului clean în metal și care mi-a format dorința de a găsi un om pentru The Ocean care să poată să cânte cum trebuie asemenea părți.”

Renkse însuși a venit cu o declarație în legătură cu colaborarea: „Robin m-a abordat pentru o colaborare încă din 2005 și chiar mi-am dorit să contribui la muzica lor, doar că pe vremea aceea eram și noi în studio și înregistram The Great Cold Distance, deci am simțit că era puțin cam prea mult pentru moment. Ne-am mai întâlnit și după aceea ca să vorbim despre o nouă piesă și iată că astăzi se întâmplă, în sfârșit. Piesa m-a intrigat încă de când am primit demo-ul și sunt foarte mulțumit de rezultatul final. Devonian: Nascent a devenit o piesă gigantică, fără ca atmosfera melancolică inițială să fie știrbită câtuși de puțin.”

Albumul Phanerozoic I: Palaeozoic este un proiect foarte amplu, care atinge unde de profunzime nebănuite, explorând abisul întunecat din care a apărut planeta noastră și adâncimile oceanului enigmatic și dătător de viață, care a fost și prima sursă de inspirație a trupei, după care și-a luat numele. O continuare a acestui album, Phanerozoic II, va urma în 2020. Prin intermediul primului single extras de pe album, „Permian: The Great Dying”, The Ocean se reinventează și se autodepășește. Într-un interviu pentru Metalblade, același Robin Staps declară: „Aproximativ 90% din tot ce a însemnat viață pe planeta Pământ s-a curățat la sfârșitul perioadei geologice Permian, în urmă cu 250 milioane de ani. Cel mai probabil scenariu este că Moartea cea Mare a fost cauzată de întețirea activității vulcanice, care a provocat o încălzire globală de vreo 5 grade, care a dus la anoxie oceanică și la eliberarea a tone de metan în atmosferă. Această eliberare masivă de metan, un gaz cu efect de seră, a antrenat, firește, o accentuare a încălzirii globale. Nu e niciun motiv pentru care am putea presupune că încălzirea globală cauzată de om de astăzi nu va avea efecte la fel de dezastruoase. Ceea ce s-a întâmplat atunci poate foarte bine să se întâmple și peste 100 de ani. Întoarcerea asta în trecutul foarte îndepărtat ne arată că Pământul are potențialul de a șterge umanitatea de pe fața lui în orice moment, fără nicio intervenție din partea omului.”

 

 

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*