Katatonia distribuie videoclipul noului single Austerity

Katatonia oct 2022
Katatonia oct 2022

Katatonia va lansa un nou album de studio, Sky Void of Stars, pe 20 ianuarie 2023 prin Napalm Records. Videoclipul oficial al celui de-al doilea single al LP-ului, Austerity, a fost lansat de curând. Ofranda sinceră se prăbușește prin întuneric cu ritmuri memorabile, atrăgătoare. Din când în când se schimbă cu riff-uri elaborate care prezintă perfect expertiza muzicală și experiența trupei. Cuprinsă de vocea întunecată și evocatoare a lui Jonas Renkse și de lirismul fascinant, starea de spirit sumbră a albumului este stabilită. 

Katatonia comentează : „Îți prezentăm noul nostru single și piesa ce deschide Sky Void Of StarsAusterity. Energic și întunecat, sever și dezamăgit.”

Fondată în 1991, Katatonia a îmbrățișat în mod continuu întunericul și lumina deopotrivă. Trecând prin evoluții de gen fără comparație, și-a maturizat propria formă particulară de expresie. De la doom și death metal până la post rock captivant, au explorat sfere nesfârșite ale genului, acumulând doar cele mai bune aspecte. După ce a semnat cu Napalm Records, entitatea din jurul membrilor fondatori Jonas Renkse și Anders Nyström este gata să-și arate strălucirea și să lumineze din nou golul cu Sky Void Of Stars.

Katatonia a comentat: „Al 12-lea album al nostru, Sky Void Of Stars este o călătorie dinamică prin întuneric vibrant. Născut din dorința pentru ceea ce a fost pierdut și nu a fost găsit, este compus și condensat în formă umană și prezentat ca sunete și cuvinte fidele semnului Katatonia. Nu sunt stele aici, doar ploaie violentă.”

Ieșind din întuneric, Katatonia este un far de lumină – respiră sunetul lor unic, niciodată stagnant, atmosferic prin cele 11 piese, toate scrise și compuse de vocalistul Jonas Renkse. Austerity oferă o introducere în atmosfera albumului. Melodii precum Opaline și Drab Moon de tip down-tempo își îmbrățișează pe deplin sunetul melancolic, în timp ce fragilul Impermanence este accentuat de rădăcinile originale doom metal ale trupei. Piesele explorează tristețea, creând o experiență auditivă ambientală, provocând în același timp prin brutalitatea tobelor și riff-urile zgomotoase. Cu Birds, artiștii își arată potențialul exploziv cu un sunet rapid și energic, dovedind stilul lor care sfidează genul.

Sky Void Of Stars track listing:
01. Austerity
02. Colossal Shade
03. Opaline
04. Birds
05. Drab Moon
06. Author
07. Impermanence (feat. Joel Ekelöf)
08. Sclera
09. Atrium
10. No Beacon To Illuminate Our Fall
11. Absconder (bonus track)


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*