Metallica, cea mai mare formație dintotdeauna?

Din punct de vedere al metaliștilor, evident că Metallica e cea mai mare formație de gen, cea mai iubită, cea mai apreciată, cea mai cumpărată și-așa mai departe – deși mulți dintre noi nu suntem chiar atât de amorezați de trupa americană, chiar dacă-i recunoaștem importanța „istorică”.

Acum că băieții sunt bătrâni și tot mai încearcă să rămână pe val, oamenii cam încep să se sature de ei, deși cârcotașii tot și-au luat bilet să-i vadă la Arene vara asta. Oricum ai da-o, Metallica pare să fie cea mai mare formație dintotdeauna din punct de vedere al câștigurilor din turnee, așa cum susține Pollstar:

Numerele vorbesc de la sine: Metallica a vândut aproape 22.1 milioane de bilete câștigând peste 1.4 miliarde de dolari începând cu 1982, întrecând nume mari ale rockului din perioada respectivă, incluzând AC/DC (14.3 milioane bilete) și Ozzy Osbourne (10 milioane, 13.2 milioane bilete dacă aduni Ozzy și Black Sabbath). Cel mai apropiat competitor este Guns N’ Roses cu aproape 800 de milioane de dolari mulțumită turneului de reuniune „Not In This Lifetime”.

Din punct de vedere al biletelor vândute, Metallica se apropie de U2, deși Pollstar ține partea rockerilor – U2 au început în 1976 și Metallica în 1981, deci acea perioadă de timp pare destul de importantă pentru Pollstar.

În ultimii ani, Metallica a avut destule concerte și destule câștiguri cât să merite să fie menționați alături de alți muzicieni care câștigă enorm, printre care The Rolling Stones, dar și popstarurile Ed Sheeran și Taylor Swift, toate acestea fără turnee melancolice sau reuniuni care să facă fanii să-și dorească revizitarea vremurilor de mult apuse. Metallica continuă să crească datorită turneului WorldWired.

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*