Tom G. Warrior (Celtic Frost): „De ce Metallica nu-și țin degetele de milionari departe de muzica mea?”

Deja suntem familiarizați cu doodle-urile lui Kirk și Robert la fiecare concert Metallica din WorldWired Tour, iar artiștii aleși pentru aceste coveruri susțin de fiecare dată că sunt onorați, că e un vis devenit realitate ca Metallica să le cânte piesele.

Ei bine, Thomas Gabriel Fischer, cunoscut în lumea metal ca Tom G.Warrior, vocalistul formațiilor Celtic Frost și Triptykon, nu e de aceeași părere. La concertul din Zurich, Elveția, Kirk și Robert au ales să cânte „The Usurper”, piesă extrasă de pe albumul „To Mega Therion” (1985) al formației Celtic Frost.

Într-un interviu cu Rolling Stone, Warrior a fost întrebat ce crede despre acest cover. Spre surprinderea tuturor, nu s-a abținut din a spune că nu-i place și de ce nu-i place:

Au masacrat-o (piesa), a fost umilitor. De ce nu-ți țin degetele de milionari departe de muzica mea? Părerea mea e că și-au pierdut abilitatea de a cânta metal adevărat Poate ar trebui să mă urc și eu pe scenă și să cânt o versiune cu 200 de greșeli a „Hit The Lights” ca să fim chit.

E o chestiune personală, continuă vocalistul, și știu că probabil majoritatea cititorilor voștri nu sunt de acord, dar chiar dacă ar fi făcut o treabă bună cu piesa, aș fi putut să vomit peste ea pentru că nu sprijin oamenii care merg să vâneze urși din plăcere. Nu pot respecta o așa persoană, chiar dacă e un muzician genial.

Unul dintre hobby-urile lui James Hetfield este vânătoarea de urși, iar în 2014 a fost ales ca narator pentru emisiunea The Hunt, lucru care a supărat o parte destul de mare a fanilor Metallica, urmând ca apoi să se facă petiții și pagini de facebook care doreau scoaterea formației din festivaluri.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*