Trupa bucureșteană Negative CORE Project a lansat ultimele patru extrase de pe al patrulea material, The Purple Shores. Întregul material poate fi ascultat pe majoritatea platformelor de streaming.
„Lovim cu ultimele titluri: La Vulve, K.F.C, Guilt Trip și The Purple Shores, finalizând o muncă care a durat mai bine de trei ani și luând o pauză pe termen nedeterminat.”
The Purple Shores simbolizează o zonă metaforică și un stadiu al existenței ce reprezintă o combinație de nenorocire, goliciune și adevăruri ascunse. Culoarea purpurie poartă adesea mai multe semnificații, inclusiv mister, spiritualitate și ambiguitate, lucru care, într-o oarecare măsură, transpiră și în lirica albumului. Este o nuanță care există între culorile contrastante albastru și roșu, o împletire a emoțiilor și experiențelor, o nevoie de a urla înăuntru, dar și în afară.”, declară trupa.
„În contextul textelor, reprezintă un spațiu de tranziție și o zonă limită în care ne-am simțit captivi și pierduți; un loc al disperării, unde ne-am confruntat cu luptele interioare, cu vinovăția și eșecurile, dar și cu forțe externe care și-au jucat schemele câteodată parcă in derâderea noastră. Malurile purpurii sunt, de asemenea, o stare de izolare, unde ne-am luptat cu propriii demoni și cu consecințele acțiunilor lor. În plus, purpuriul este asociat cu regalitatea și puterea – un domeniu al autorității sau al dominanței în care indivizii sunt supuși controlului sau manipulării și unde forțe externe dictează viața sau le înăbușă adevărata identitate.”
„În ansamblu, The Purple Shores abordează diverse aspecte ale condiției umane, inclusiv tulburările interne, relațiile toxice, disperarea, autodistrugerea și suicidul, criticile sociale, izolarea și lupta pentru identitate. Am încercat să evocăm, prin versuri și muzică, emoții puternice și imagini vii, punând adesea la îndoială normele convenționale și dezvăluind aspectele mai dureroase ale propriei existențe. Fiecare compoziție prezintă o perspectivă personală cu emoții brute și intense. De la prezența înspăimântătoare a unei dubluri la gândurile chinuitoare asupra vinovăției și a autodistrugerii, la nevoia de a prelua controlul și de sfărâma tot – am plonjat în adâncurile propriei mizerii. În ciuda naturii întunecate a textelor, invităm la contemplare și introspecție, încurajând o mai bună înțelegere a complexităților și provocărilor cu care ne confruntăm în interior și în relațiile de zi cu zi.”
Înregistrările și mixul au fost făcute de Mihai Dincă iar o parte din voci au fost trase în Munich de către Albert Eduard (Still Awake – GER). Masterul a fost realizat de către Cristi Trifu în studiourile INES din București. „A fost plăcerea mea să masterizez acest album, mai ales pentru că am vrut să iau parte mult mai activ la procesul ingineresc. Am folosit atât outboard gear, cât și plugin-uri, care alături de urechea mea fină, au produs materialul prezent. Sunt foarte mulțumit de rezultat! ” a declarat Cristi Trifu -bassist, inginer de sunet și producător.”
Grafica este conceptul Elizei Dincă, sora chitaristului Mihai Dincă, și pentru trupă a fost ca un suflu de aer proaspăt, fiind însetați de ceva nonmetal și diferit ca abordare. Cum lucrurile au luat o direcție neprevăzută, Dana Oprea (instagram.com/crimsongloryy) a preluat finalizarea artworkului și rezultatele au fost extraordinare. Singurul loc în care se va putea vizualiza întregul artwork va fi deocamdată site-ul oficial al trupei, în secțiunea dedicată albumului.
„Grafica albumului este o extindere a celor menționate mai sus. Imaginile alese, transpuse într-o serie de colaje, sunt menite să creeze un amalgam vizual al multitudinii de sentimente ce pângăresc sufletul uman, de la disperare, la eliberare, de la putere la neajutorare. Contrastele puternice sunt o metaforă pentru intensitatea trăirilor omului, cu cât de multă ușurință se poate trece de la o stare la alta, până în punctul demenței. Nuanțele sunt toxice, dar se împletesc cu puritatea albului zăpezii, o ultimă speranță ce străluceste în spatele acestor trăiri. Expunerea acestor imagini în forma unui colaj este o încercare de a transforma haosul intern în ordine externă. Creierul uman este setat să găsească logică până în cele mai ilogice colțuri ale gândirii”, declară artista Eliza Dincă, despre artwork-ul albumului.
Lasă un comentariu