Steven Wilson anunță al șaptelea album solo, The Harmony Codex

Muzicianul, compozitorul și producătorul, de șase ori nominalizat la premiile Grammy, Steven Wilson, a anunțat ieri premiera noului single, Economies Of Scale. Videoclipul oficial, regizat de apreciatul regizor Charlie Di Placido, a fost lansat cu câteva ore în urmă pe YouTube. Economies Of Scale este heraldul ce anunță cel de-al șaptelea album solo al lui Wilson, The Harmony Codex, care va fi lansat prin Spinefarm Records într-o gamă largă de formate:CD, 2LP, Blu-ray, descărcare digitală și ediție limitată de lux cu 3 discuri – pe Vineri, 29 septembrie. 

Scris, interpretat și produs de Wilson, The Harmony Codex înglobează memorii vii și reflecție, împletind sunete fascinante și melodii expansive în ceva cu totul unic, o înregistrare care există în afara noțiunii de gen. Lucrând singur într-un studio ascuns în garajul unei case din nordul Londrei, Wilson a împletit cele 10 piese ale albumului cu influențele  colaboratorilor de la distanță. Vorbim atât despre mai vechi parteneri (Ninet Tayeb, Craig Blundell și Adam Holzman) cât și de noi colaboratori, printre care Jack Dangers (Meat Beat Manifesto) și Sam Fogarino (Interpol). Fiecare a fost invitat să-și pună amprenta individuală asupra înregistrării, dând ritm și culoare viziunii muzicale deja elaborate a lui Wilson.

 The Harmony Codex va fi, de asemenea, disponibil și ca ediție limitată de lux, cu 3 discuri, și o carte exclusivă. Versiunea extinsă adaugă Harmonic Distortion, o reimaginare de 77 de minute a albumului, cu versiuni alternative și remixuri. Setul include, de asemenea, o versiune de lux  Blu-ray The Harmony Codex cu mixuri stereo Hi-Res 96/24, surround 5.1 și Dolby Atmos, două videoclipuri și mixaje instrumentale exclusive ale albumului complet în Hi-Res 96/ 24 stereo, 5.1 surround și Dolby Atmos. Setul în ediție limitată include în plus o carte de 100 de pagini, concepută de colaboratorul Carl Glover și cu lucrări ale apreciatului artistului Hajo Mueller, create în strânsă colaborare cu Wilson, în timpul realizării albumului.

Wilson este un artist solo vizionar, membru fondator al trupei britanice Porcupine Tree și, de asemenea, remixer audio, cunoscut pentru munca sa cu artiști precum The Who, King Crimson, Chic, Van Morrison, Tears For Fears și mulți alții. The Harmony Codex urmează după celi de-al șaselea album solo de studio al lui Wilson, The Future Bites din 2021, care a debutat pe locul 4 în clasamentul oficial al albumelor din Marea Britanie și a câștigat două nominalizări la premiile Grammy, marcând al cincilea și al șaselea premiu Grammy din cariera lui Wilson de până acum.

Anul trecut a fost lansat cel de-al unsprezecelea album de studio al trupei Porcupine Tree și prima lansare în peste 12 ani, Closure/Continuation, care a debutat pe locul 2 în UK Albums Chart și a ajuns pe locul 1 în Germania, Olanda și Elveția. În 2022 a fost publicat primului memoriu al lui Wilson, Limited Edition Of One.

The Harmony Codex track listing:
01. Inclination
02. What Life Brings
03. Economies Of Scale
04. Impossible Tightrope
05. Rock Bottom
06. Beautiful Scarecrow
07. The Harmony Codex
08. Time Is Running Out
09. Actual Brutal Facts
10. Staircase

The Harmony Codex deluxe limited-edition box set track listing:
Disc 1: The Harmony Codex
01. Inclination
02. What Life Brings
03. Economies Of Scale
04. Impossible Tightrope
05. Rock Bottom
06. Beautiful Scarecrow
07. The Harmony Codex
08. Time Is Running Out
09. Actual Brutal Facts
10. Staircase

Disc 2: Harmonic Distortion
01. Codex Theme #7
02. Economies Of Scale (Manic Street Preachers Remix)
03. Codex Theme #9
04. Inclination (Faultline Remix)
05. Impossible Tightrope (Alternate Version)
06. Codex Theme #6 4
07. Beautiful Scarecrow (Meat Beat Manifesto Excursion 1)
08. Codex Theme #8
09. Time Is Running Out (Mikael Åkerfeldt Version)
10. Staircase (Interpol Remix)
11. 11 Codex Theme #3
12. What Life Brings (Aug 22 Mix By Roland Orzabal)
13. The Harmony Codex (Long Take)
14. Staircase (Radiophonic Workshop Remix)

Disc 3: The Harmony Codex Blu-ray
01. High-Resolution Stereo (96/24)
02. 5.1 Mix (96/24)
03. Atmos Mix (48/24)
04. Stereo Instrumentals (96/24) *
05. 5.1 Instrumentals (96/24) *
06. Atmos Instrumentals (48/24) *
* exclusiv în această ediție


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*