Transatlantic va lansa The Final Flight: Live At L’Olympia

Transatlantic band nov 2020
Transatlantic band nov 2020

Transatlantic, supergrupul progresiv format din Neal Morse, Mike Portnoy, Roine Stolt și Pete Trewavas, va lansa The Final Flight: Live At L’Olympia, pe 17 februarie 2023. A fost înregistrat și filmat în Franța, la ultimul concert al unui turneu de promovare a celui de-al cincilea și cel mai îndrăzneț album al trupei de până acum, The Absolute Universe. Aceasta a fost prima ieșire a grupului multinațional în opt ani.

Lansat în februarie 2021, The Absolute Universe a venit în două formate alternative. O înregistrare prescurtată de 64 de minute, cunoscută sub numele de The Breath Of Life, și un material intitulat Forevermore care a adăugat alte patru melodii, înregistrând o oră și jumătate. 

Cu toate acestea, când Transatlantic a pornit la drum, au optat să interpreteze un al treilea format al albumului. Este vorba despre un material Blu-ray de 96 de minute, cunoscută sub numele de The Ultimate Edition

„De la începutul acestei trupe am cântat timp de trei ore, așa că este ceva cu care suntem obișnuiți cu toții”, afirmă toboșarul Mike Portnoy. El descrie propria experiență ca fiind „amețitoare”. Cu toate acestea, Roine Stolt recunoaște că de data aceasta s-a simțit foarte ușor diferit.

„A fost un turneu grozav”, recunoaște chitaristul și mulți muzicianul. Am simțit provocarea de a reînvăța trei ore și jumătate de muzică înainte de a părăsi Suedia. Acum că îmbătrânesc puțin, eram puțin îngrijorat să cânt atât de mult timp. Necesită multă concentrare. Acesta este în 7/8 sau 9/8? Poate îl vom cânta în 13/8 și într-o cheie diferită? Dar, desigur, odată ce am ieșit pe scenă, acele gânduri au ieșit direct pe fereastră.”

Vocalistul și vrăjitorul de la clape Neal Morse dezvăluie că, pe măsură ce turneul a avansat, Transatlantic a aruncat o bilă suplimentară. „Am început să cântăm melodii ușor diferit de înregistrarea The Ultimate Edition. Așadar, este o a patra versiune a discului. Când cânți live, de la noapte la noapte, ajută să păstrezi lucrurile proaspete, schimbând lucrurile din mers. Există câteva exemple în acest sens. De exemplu, începutul ultimei secțiuni care începe cu Belong este destul de diferit de înregistrarea. Parțial pentru că nu ne-am putut aminti! Așa că am creat o nouă structură.”

„Suntem întotdeauna bine pregătiți, dar într-un fel Transatlantic este trupă de spectacol”, subliniază basistul Pete Trewavas. „Cântând alături de Mike, care este o mare putere la tobe, există această putere brută. Dacă vrea să ridice energia, asta facem. Cu toții avem solo-uri și, deși respectăm liniile pieselor, toți ne dăm în spectacol, arătând cât de mult putem.”

Filmat de Paul Green și mixat de Rich Mouser, materialul va fi disponibil ca o ediție specială 3 CD+Blu-ray Digipak (inclusiv 5.1 Surround Sound) și ca 4LP gatefold 180g. Ambele prezintă  artwork-uri de Thomas Ewerhard și fotografii de Nidhal Marzouk.

Track listing:
01. The Absolute Universe Intro
02. Overture
03. Reaching For The Sky
04. Higher Than The Morning
05. The Darkness In The Light
06. Take Now My Soul
07. Bully
08. Rainbow Sky
09. Looking For The Light
10. The World We Used To Know
11. MP Intro
12. The Sun Comes Up Today
13. Love Made A Way (Prelude)
14. Owl Howl
15. Solitude
16. Belong
17. Lonesome Rebel
18. Can You Feel It
19. Looking For The Light (Reprise)
20. The Greatest Story Never Ends
21. Love Made A Way
22. The Whirlwind Suite
23. NM & RS Intro
24. We All Need Some Light
25. The Final Medley

Lineup (la înregistrare):
Neal Morse – Keyboards, Acoustic Guitar & Vocals
Mike Portnoy – Drums & Vocals
Roine Stolt – Guitar & Vocals
Pete Trewavas – Bass & Vocals
Cu:
Ted Leonard – Guitar, Keyboards, Percussion & Vocals

Transatlantic- Final Flight
Transatlantic- Final Flight


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*