Within Temptation lansează The Fire Within

Within Temptation
Within Temptation

Olandezii Within Temptation au lansat un nou single, The Fire Within. Trupa a declarat despre piesă: „În 2019 am scris The Fire Within, dar nu a apărut niciodată pe un album. Totuși, pentru a însenina starea de spirit festivă din decembrie, am decis să-l lansăm ca single de sine stătător. Bucurți-vă de el!”

Vocalista, Sharon Den Adel, a explicat modul în care s-a realizat The Fire Within. Ea a spus: „L-am înregistrat în pandemie. Și îl lansăm acum pentru jocul cu Iron Maiden. Colaborarea noastră cu jocul pentru mobil Iron Maiden: Legacy Of The Beast. Aceasta este o piesă care nu va apărea pe următorul album. Ne place melodia, dar are un alt tip de atmosferă. Și este vorba despre a menține lucrurile reale. The Fire Within este lucrul care te conduce, lucrul pe care îl simți cel mai mult. Despre asta este melodia.”

Single-ul de șapte inci The Fire Within prezintă atât versiunea single, cât și versiunea instrumentală a piesei. Așteptat pe 20 ianuarie 2023, este disponibil pentru precomandă ca  ediție limitată de 666 de exemplare numerotate individual, pe vinil de culoare portocalie.

În ultimii ani, Within Temptation și-a schimbat atenția de la albume la lansarea unei serii de single-uri. Asta a permis membrilor trupei să se răsfețe în procesul creativ, oferind astfel muzică proaspătă și inspirată. Grupul a lansat Entertain You, The Purge și Shed My Skin, single-uri care au avut o recepție deosebită în Europa. Au atins vârful în Top 20 Billboard Mainstream Rock Indicator din S.U.A. și în topurile oficiale germane. În iulie, Within Temptation a lansat și videoclipul oficial regizat de Jeb Hardwick pentru cel mai recent single al trupei, Don’t Pray For Me. A fost al patrulea single dintre lansările independente și va duce la următorul album de studio.

Într-un interviu, Den Adel a vorbit despre noua abordare a trupei de a-și face muzica disponibilă. Ea a spus: „Ne-am hotărât deja înainte de pandemie să procedăm astfel. Multe scene muzicale fac deja asta, genuri muzicale, de fapt. Dar în lumea rockului, încă o facem în mod tradițional, lansând albume. Și am vrut doar să încercăm asta. Și apoi s-a întâmplat pandemia și toată lumea a început să facă același lucru. Ceea ce este un lucru bun, pentru că trăiești momentul și scrii ceva și lansezi… Deci asta este într-adevăr, cum ne simțim în acest moment. Și este ceea ce reflectăm prin muzica noastră, cred. Este un lucru bun.”

Sharon a mai spus: „Acum punem mai mult timp pentru fiecare single. În mod normal, acesta este maximul de single-uri pe care le lansăm. Așa că eu cred că durează mai mult timp. Uneori este cu adevărat dificil să revii din nou în fluxul scrisului. Aceasta este partea negativă. Deci are o parte pozitivă și una negativă. Iar cu un album întreg, durează uneori doi ani de când ai scris o melodie până în sfârșit este lansată. Și uneori deja pare depășită. Așa că acum este cu adevărat ușor să oferi fiecărei piese o lansare rapidă.”

În august anul trecut, Den Adel a spus despre procesul de compunere a melodiilor Within Temptation: „Chestia este că existăm de atât de mult timp încât încercăm să fim inspirați de trupe noi. Și să implementăm cu propriul nostru tip de sunet. Încercăm să rămânem la curent cu sunetul care sună mai modern în zilele noastre. Și cu ceea ce este mai la modă în zilele noastre. Nu doar să implementăm sunete noi, ci doar ceva care sună revigorant și ne inspiră. Și care ne face să continuăm și să fie distractiv pentru noi să facem încă muzică. Existăm de aproape 25 de ani, chiar mai mult – acum chiar mă simt bătrână – dar, oricum, avem nevoie de asta. Trebuie să evoluăm. Deci nu există nicio formulă, dar este mai mult de fiecare dată când cauți ceea ce te inspiră. Și poate fi orice.”

Ultimul album Within Temptation, Resist, a fost lansat în februarie 2019 prin Spinefarm Records, casa de discuri specializată în hard rock a Universal Music Group.

Resist a avut ca invitați pe Jacoby Shaddix din Papa Roach, Anders Fridén din In Flames și Jasper Steverlinck din Arid.

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*