Trend ciudat: Bisericile heavy-metal care cred ca „Dumnezeu este cu siguranta metalist!”

518 vizualizări

Zilele acelea cand metalul si crestinismul erau la cutite au luat sfarsit. Cel putin aceasta este concluzia care poate fi trasa de pe urma lecturarii unui articol de pe site-ul BBC, care vorbeste despre bisericile neconventionale din Anglia.

Dar la ce anume se refera cuvantul neconventional? Ei bine, imaginati-va un lacas de cult in care muzica sacra este…heavy metalul.

Materialul incepe prin a vorbi despre Mark Broomhead, vicarul Ordinului Oii Negre (Order of the Black Sheep), fost muzician metal, devenit intre timp cleric al Bisericii Angliei.

Acesta a pus bazele unui lacas de cult extrem de „neortodox”, in care slujba dureaza doar cateva minute iar momentele sacre sunt tratate intr-un mod cat se poate de informal.

„Enoriasii” stau pe perne si, in loc sa asculte un preot predicand, urmaresc clipuri in care se vorbeste despre Dumnezeu si religie. Impartasania este la discretie iar credinciosii se pot servi din ea dupa bunul plac.

Vrem sa facem ca lucrurile sa fie foarte incomode pentru adeptii slujbelor conventionale”, declara Broomhead, care, inainte sa devina vicar, a cantat cu formatia Seventh Angel.

Motivul aparitiei acestui tip de biserici este lipsa de toleranta a cultului oficial fata de persoanele care au o viziune existentiala diferita.

Sunt credincios, dar nu m-am simtit niciodata bine la slujbele clasice. Cred ca Biserica oficiala nu stie sa se apropie de oamenii care sunt pe alta lungime de unda. Mie, de exemplu, imi place foarte mult heavy-metalul, dar m-am simtit mereu exclus de Biserica din cauza gusturilor mele„, marturiseste Rees Monteiro, unul din enoriasii care frecventeaza Ordinul Oii Negre.

Pe langa acest Ordin, mai exista numeroase alte grupuri crestine care se bazeaza pe heavy-metal. „The Glorious Undead” este unul dintre acestea. El se revendica de la miscarea Penticostala.

Cei mai multi membri ai acestor „culte” fac inca parte din scena muzicii grele, dar nu sunt adeptii formatiilor care au mesaje prea intunecate sau sataniste. Toate astea in ciuda faptului ca unii „enoriasi” au propriile trupe de metal extrem!

Aceste grupari crestine se revolta impotriva perspectivei retrograde pe care Biserica clasica o are asupra unor probleme ca feminismul si homosexualitatea.

Vrem ca oamenii sa priceapa ca Dumnezeu te iubeste chiar daca esti diferit, atata timp cat esti un om bun si nu faci rau nimanui”, declara Karl Thornley, membru al Ordinului Oii Negre.

Cred din tot sufletul ca Dumnezeu este metalist!”, continua barbatul, care isi duce si copii la slujbele neobisnuite ale ordinului.

Ce parere ai despre acest trend? Ai frecventa slujbele unei biserici heavy-metal?


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*