Disturbed- noul album Divisive

Disturbed- Divisive

Una dintre cele mai durabile trupe, Disturbed va lansa cel de-al optulea album pe 18 noiembrie, prin Reprise Records. Divisive include zece piese, dintre care câteva sunt deja de săptămâni întregi pe primele poziții ale topurilor. Noul album al trupei de hard rock din Chicago a înregistrat deja cel de-al 15-lea single pe locul 1 cu Hey You. Ascultând restul albumului, se pot descoperi și alte hituri potențiale, toate urmând formula atent elaborată, cu riff-uri ascuțite, rapide, ritmuri care pulsează și voce zguduitoare.

Pentru iubitorii de hard rock melodic, cu o notă de heavy, Divisive este combinația perfectă. Albumul începe cu Hey You, piesă pe care trupa o numește „un apel de trezire”. Este despre ceea ce s-a întâmplat în lume în ultimii câțiva ani. Urmează Bad Man și piesa de titlu a albumului, ambele materiale heavy, în stilul clasic Disturbed. Continuând, Unstoppable călătorește în timp la primele melodii Disturbed, cum ar fi Down With The Sickness și Stupify, îmbrățișând un sunet puternic ritmic și vocea furioasă, ca staccato, a lui Draiman. De fapt, multe dintre melodiile de pe Divisive, precum Love To Hate sau Part Of Me, au un stil retro, care l-ar putea face pe ascultător să se întrebe dacă au fost scrise în timpul sesiunilor de înregistrare pentru The Sickness din anii 2000, sau Believe din 2002.

Deși Disturbed și-au construit un nume și o reputație în comunitatea rock pentru piesele lor hard rock, băieții au pătruns mainstream și cu baladele lor; în special, cover-ul piesei The Sound Of Silence de la Simon & Garfunkel. Așadar ne-am aștepta la câteva balade pe Divisive, dar albumul este mai axat pe ragers. Din fericire, balada principală a albumului este una solidă: Don’t Tell Me, cu Ann Wilson de la Heart ca invitată. Albumul se incheie cu Won’t Back Down, un asalt hard rock energic, exploziv. Piesa prezintă populara combinație de versuri centrate pe ritm și refrenuri melodice. Scandările din bridge adaugă un plus de savoare piesei. La fel și adăugarea celebrului „Wahhhh” al lui Draiman, alias stilul Down With The Sickness

Singurul aspect criticabil al noului album este că unele melodii sună similar. Dar, din nou, acesta este stilul marca Disturbed. Au un sunet distinctiv, identificabil, chiar dacă este un cântec necunoscut ascultătorului. Divisive are o prezentare modernă care atrage fanii mai noi, împreună cu sonoritățile specifice ale trupei care ar trebui să entuziasmeze fanii mai vechi. Iar vocea iconică a lui David Draiman rămâne unul din punctele forte ale acestui nou album!

Track listing:
01. Hey You
02. Bad Man
03. Divisive
04. Unstoppable
05. Love To Hate
06. Feeding The Fire
07. Don’t Tell Me (feat. Ann Wilson)
08. Take Back Your Life
09. Part Of Me
10. Won’t Back Down

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*