Disturbed lansează videoclipul piesei ce dă titlul noului album, Divisive

Disturbed band, septembrie 2022
Disturbed band, septembrie 2022

Disturbed va lansa al optulea album, Divisive, pe 18 noiembrie prin Reprise. Videoclipul oficial, cu versuri, este pentru cel de-al treilea single al LP-ului, piesa care dă și titlul noului material.

Vocalistul David Draiman spune despre această piesă: „Titlul și piesa în sine indică starea incredibil de nenorocită a lucrurilor pe care le trăim. Este vorba despre modul în care hiperpolaritatea a influențat tot ceea ce fac oamenii în viață. Ei sunt dependenți de indignare. Sunt dependenți de a găsi următorul lucru care îi va enerva, astfel încât să se poată bucura de asta pe rețelele de socializare. Tot ceea ce este negativ a primit o injecție de steroizi.”

Chitaristul Dan Donegan adaugă: „David era în cameră, ascultându-mă cântând riff-ul și s-a îndrăgostit instantaneu de el. A fost una dintre primele idei muzicale.”

Divisive nu șochează cu hard rock puternic, dur. În ultimul an, cvartetul a șlefuit aceste zece piese cu producătorul Drew Fulk în Nashville, Tennessee. După ce Donegan a împărtășit ideile inițiale cu restul grupului, s-au sedimentat ca niciodată, cu groove- ul  ca ax central. Toboșarul Mike Wengren a venit cu unele dintre cele mai puternice și îndrăznețe ritmuri ale carierei lui, punctate de basul puternic al lui John Moyer. Împreună, muzicienii au evocat în mod colectiv concentrarea și focul producției lor timpurii, sporite de un cântec etanș și un nivel ridicat de chimie muzicală care a putut fi creat doar prin ani de scris și turnee împreună.”

Drept urmare, Divisive demonstrează că Disturbed poate atinge nivelul cel mai dinamic, sfidător și periculos. Deschizător de drum, acest album marchează, de asemenea, prima includere a unei soliste invitate pe un album, materializată prin duetul epic, încărcat emoțional Don’t Tell Me cu Ann Wilson din Heart. Între timp, materiale precum Bad Man și Divisive se numără printre cele mai heavy materiale ale trupei. În același timp, ei realizează melodii înălțătoare, precum Won’t Back Down.

Despre albumul Divisive, Draiman a remarcat: „Războiul tribal partizan a devenit o parte a existenței noastre obișnuite în zilele noastre. Este o mare bătălie a clicurilor. Întreaga idee a discului este să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea. Societatea noastră a devenit dependentă de ultraj. Muzica este cel mai bun remediu pentru ceea ce ne doare. Dacă toată lumea și-ar întinde mâna și ar folosi-o. Nu există mediu mai bun pentru a uita de toate aceste nimicuri decât muzica live. Putem fi împreună și putem realiza că avem mai multe în comun decât diferențe. Recunoașteți ce se întâmplă și să facem o schimbare în bine.”

Donegan a adăugat: „Orice ar fi, trebuie să rezolvăm totul împreună. Am încercat întotdeauna să luăm subiecte negative și să le transformăm  punandu-le într-o lumină pozitivă. Din turnee în jurul lumii, am văzut puterea muzicii ca limbaj universal pentru a reuni pe toți din toate categoriile sociale. Încă putem cânta melodii pentru a uni oamenii și este un sentiment destul de puternic.”

Disturbed a pregătit inițial scena pentru noul album, cu piesa Hey You, care a apărut în iulie. Hitul s-a răspândit cu mare viteză pe undele radio, devenind al 15-lea lor single în fruntea clasamentul de la radio rock. În același timp, a strâns deja peste 10 milioane de stream-uri și continuă, doar crescând anticiparea pentru Divisive.

David a încheiat: „Când publicul ascultă albumul, sper ca reacția să fie: „După ultimii trei ani, asta este exact ceea ce am vrut. Să scap de frustrarea, furia și dependența de ultraj”. Există lucruri mai bune. Sper să-l folosiți ca o salvare și un mijloc de a exorciza demonii încă o dată.”

Track listing:

  1. Hey You
  2. Bad Man
  3. Divisive
  4. Unstoppable
  5. Love To Hate
  6. Feeding The Fire
  7. Don’t Tell Me (feat. Ann Wilson)
  8. Take Back Your Life
  9. Part Of Me
  10. Won’t Back Down
Disturbed- Divisive
Disturbed- Divisive

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*