Hypocrisy – Worship European Tour- două concerte sold out în România

Săptămâna care tocmai s-a încheiat, suedezii de la Hypocrisy, alături de grecii de la Septicflesh au susținut două concerte sold out, în București și Cluj- Napoca. Acestora li s-au alăturat canadienii de la The Agonist și finlandezii de la Horizon Ignited care, de altfel, îi însoțesc în tot turneul european. Turneul european Worship promovează cel de-al doisprezecelea album al trupei Hypocrisy, lansat pe 26 noiembrie 2021 via Nuclear Blast. La rândul lor, Septicflesh promovează cel mai recent album, Modern Primitive, lansat anul acesta, pe 22 mai.

Pe scena clubului Quantic, încălzirea a fost asigurata de finlandezii de la Horizon Ignited, marți,  25 octombrie 2022. Formația din Kymenlaakso a fost o revelație pentru public, interpretând cateva piese melodic death metal/ metalcore cu multă energie. Vocalistul  Okko Solanterä a impresionat prin vocea lui puternică și prin timbrul deosebit.

Au urmat The Agonist, care au susținut un concert incendiar, cu Vicky Psarakis  la voce. Trupa canadiană a fost formată în 2004 de chitaristul Danny Marino, basistul Chris Kells, și fosta vocalistă Alissa White-Gluz (voce – Arch Enemy). Au lansat deja șase albume de studio, dintre care primele trei cu Alissa, iar anul trecut au scos un LP cu cinci piese noi.

Scena din Quantic a fost zguduită din temelii de Septicflesh, cu riff-uri senzaționale, cu energia inegalabilului toboșar Kerim „Krimh” Lechner și cu vocea inconfundabilului Spiros Antoniou. Grecii au interpretat mai ales piese mai noi, cum ar fi Dark Art, Martyr sau Portrait Of A Headless Man, de pe Codex Omega (2017) sau Hierophant, Necromancer și A Desert Throne de pe albumul lansat anul acesta, Modern Primitive. Cu toate acestea, n-au lipsit nici hiturile Anubis, Communion, Pyramid God și The Vampire From Nazareth

 

Suedezii de la Hypocrisy au întregit seara de neuitat,  nelipsind piese de pe ultimul album, Worship, dar și piesele mai vechi,  care i-au consacrat, cum ar fi Adjusting the Sun, Roswell 47, Fractured Millenium, sau The Final Chapter. Peter Tägtgren a transmis atât energie cât și dramatism unui public activ în permanență, împreună cu care a cântat piesa Worship de pe albumul cu același nume sau mult aclamata Chemical Whore. N-a lipsit un mosh pit pe cinste și chiar crowd surfing- ul. 

O seară extraordinară, cu muzică de calitate, așa cum ne-au obișnuit organizatorii, Maximum Rock și Promusic Events.

Miercuri, 26 octombrie 2022 turneul Worship European Tour a ajuns din București la Cluj-Napoca, în clubul Form Space, unde entuziasmul publicului a fost atât de mare încât concertul a fost sold out, la fel ca și în București.

Atât la București cât și în Cluj-Napoca, formațiile au fost impresionate de căldura cu care au fost primite de un public numeros și entuziast. Multă energie, muzică bună, organizare excelentă și un public senzațional… toate acestea au impresionat, trupele promițând că vor reveni.  


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*