Iggy Pop lansează noul single, Frenzy

Primul artist care semnează cu noul parteneriat între Atlantic Records și Gold Tooth Records

Iggy Pop
Iggy Pop

Atlantic Records a anunțat un parteneriat exclusiv cu Gold Tooth Records, fondat de producătorul Andrew Watt, multiplu câștigător al premiilor Grammy și al discului de platină, iar Iggy Pop este primul artist care a semnat cu acest joint venture. Laureatul premiului Grammy Lifetime Achievement Award și nașul punk-ului lansează, prin acest nou label, Frenzy. Acesta este primul single de pe viitorul album al lui Iggy.

Trei minute de furie rock primordială nealterată, Frenzy semnalează o întoarcere la sunetul puternic al albumelor anterioare lansate de Iggy. E o întoarcere bruscă de 180 de grade față de cel mai recent album al lui Iggy, Free, din 2019. Meditațiile sumbre și contemplative  asupra mortalității și condiției umane din Free îl arată pe Iggy vulnerabil aruncând o privire profundă înăuntru. Frenzy lovește cu intensitatea inconfundabilă și de neegalat care i-a adus lui Iggy numele de Nașul Punk-ului. Nebunia este alimentată de o trupă formată din producătorul Watt (chitară/voce de fundal), Duff McKagan (bas) și Chad Smith (tobe).

„Sunt tipul fără cămașă care se leagănă”, spune Pop. „Andrew și Gold Tooth înțeleg asta și împreuna am făcut un album demodat. Instrumentiștii sunt băieți pe care îi cunosc de când erau copii, iar muzica vă va scutura. Dați-o tare și țineți-vă bine.”

Declarațiile reprezentanților label-ului

Watt adaugă: „Iggy Pop este un simbol. Un adevărat original. Tipul a inventat scufundarea pe scenă. Încă nu-mi vine să cred că m-a lăsat să fac un disc cu el. Sunt onorat. Nici nu poate exista ceva mai grozav. Acest album a fost creat pentru a fi dat la fel de tare cât va suna stereo.”

Craig Kallman, președinte și CEO, Atlantic Records, spune: „suntem incântați să-l avem pe legendarul și fenomenalul Iggy Pop ca prima noastră semnătură comună cu Andrew și Gold Tooth. Munca revoluționară a lui Iggy a schimbat pentru totdeauna peisajul rock și el continuă să facă muzică care depășește granițele. Aceasta marchează și revenirea lui în familia Warner, la mai bine de 50 de ani după debutul cu The Stooges. El nu a încetat niciodată să evolueze și a făcut un album fantastic pe care abia așteptăm să îl audă lumea.”

Recunoscut ca unul dintre cei mai influenți artiști și interpreți dinamici live ai tuturor timpurilor, Pop este un cântăreț, compozitor, muzician, autor, producător de discuri, DJ și actor ale cărui materiale i-au câștigat aprecierea criticii la nivel mondial. Totodată i-au creat și un cult fanatic. Începând din 1967, cu grupul său,The Stooges, a îmbinat rock primar cu pop, blues și free jazz în ceva cu totul periculos și nou, deschizând calea punk, post punk, hard rock și grunge. Cariera sa solo de referință a început cu The Idiot și Lust For Life produse de David Bowie. A traversat o gamă uimitoare de genuri muzicale, inspirând generații de rock ‘n rollers cu cântecele sale iconoclaste, interpretarea fără compromisuri și carisma unică.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*