Therion lansează Leviathan II și videoclipul piesei Codex Gigas

Therion
Therion

Cu peste 100 de milioane de streamuri și un album de succes lansat cu doar un an în urmă, titanii metalului simfonic, Therion, își continuă trilogia epică Leviathan cu noul videoclip al piesei Codex Gigas. Noua capodoperă a suedezilor, Leviathan II, a fost lansat pe data de 28 octombrie, prin Nuclear Blast Records.

Christofer Johnsson comentează: „Într-o zi mă gândeam la doom metalul epic și mă întrebam dacă este mai greu să scrii o „melodie de succes” în acel gen sau dacă este mai greu în metalul obișnuit. Sunt un mare fan al Candlemass. După părerea mea, nu am auzit nicio altă trupă care concureze cu melodiile lor de succes în acest gen. Așa că, am decis să încerc să aflu singur cât de greu este. Desigur, a trebuit să-l implic pe Thomas în procesul de scriere, fiind un fost cântăreț de la Candlemass. Rezultatul a fost Codex Gigas, un cântec Therion doom inspirat de Candlemass. Dacă este un hit sau nu, va rămâne fanilor să judece.”

Cu o hotărâre sfidătoare rar întâlnită, Therion a făcut exclusiv ceea ce au considerat că este corect. Nu s-au ținut niciodată de o formulă de succes de dragul ei, nu au lansat niciodată același album de două ori.  Nu au cedat niciodată în fața așteptărilor, a aspectelor comerciale sau tendințelor. Acum, după imensul succes atins, prin întoarcerea la rădăcinile din anii 90, cu Leviathan, în 2021, suedezii lansează odiseea Leviathan II

Therion- Leviathan II
Therion- Leviathan II

„Am vrut să le oferim fanilor ceea ce își doresc de data aceasta”, ne informează profesorul de muzică Christofer Johnsson, din noua sa casă însorită din Gozo, Malta.

„Facem ceea ce ne-am dorit atât de mult timp încât am crezut că este corect să întoarcem situația doar d e această dată.” Acesta nu este un gest de compromis. Johnsson este încă omul de frontieră muzicală, care caută noi provocări. A terminat cu proiectul nebunește de sofisticat, triplul album Bloved Antichrist, și a căutat o nouă provocare, întoarcerea la origini. S-a așezat cu solistul Thomas Vikström pentru a se gândi la următoarea lor mișcare, când le-a dat seama: „Singurul lucru pe care nu l-am făcut niciodată a fost să le oferim fanilor exact ceea ce și-au dorit”, a rânjit el sec.

Therion s-a format inițial ca o trupă de death metal la sfârșitul anilor ’80. Creierul trupei,  Christofer Johnsson a parcurs un drum lung, definind și dezvoltând o combinație perfectă de metal orchestral, simfonic, gotic, incredibil de captivant, inegalabil.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*