Iggy Pop: „Industria a pornit o vanatoare de vrajitoare impotriva descarcarilor gratuite”

149 vizualizări

In cadrul unei conferinte anuale pe tema muzicii in societatea capitalista, marca BBC Radio 6 Music, IGGY POP si-a facut cunoscute parerile referitoare la situatia actuala a industriei.

Cum era de asteptat, s-a vorbit mult despre publicity-stunt-ul celor de la U2, care au lansat noul album gratis, via iTunes.

„Oamenii care nu vor discul gratis U2 sunt nemultumiti si spun: nu incercati sa ma fortati! Ei au dreptate. Atunci cand cumperi ceva creat de un artist, e ca si cum i-ai oferi iubirea ta. Este alegerea ta sa oferi sau nu. Pe langa bani, dai o parte din tine. Insa in acest caz cu U2, oamenii au simtit ca li se rapea sansa de a avea ceva de spus”, a declarat Iggy Pop.

Artistul a continuat prin a spune ca industria a starnit o adevarata vanatoare de vrajitoare in ceea ce priveste descarcarea gratuita.

„Cred ca daca dai in judecata un student pentru ca a raspandit un fisier este ca si cum ai trimite pe cineva 200 de ani in Australia pentru ca a vanat un iepure. Asa par lucrurile pentru oamenii saraci care vor doar sa vada un film prost pe gratis, dupa ce au muncit pe branci toata ziua la un job prost platit”, a explicat Iggy Pop.

Un videoclip al conferintei va fi disponibil incepand cu data de 19 octombrie 2014.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*