Ghost: de ce Tobias Forge preferă să nu lucreze cu producători de muzică metal

966 vizualizări

E de la sine înțeles că un muzician vrea să lucreze cu un producător din domeniul muzical abordat de el, însă nu și Tobias Forge, vocalistul și liderul formației Ghost.

Într-o discuție cu Global News de pe 30 octombrie, Forge vorbește despre colaborările cu diferiți producători, un grup select din care face parte și Dave Grohl, dar și despre tendința formației de a lucra cu producători care nu se ocupă de metal.

Sunt sigur că oamenii din sfera heavy metal au observat. Există un motiv pentru asta: producătorii metal sunt foarte conduși de un scop. Fac o treabă fantastică și știu exact ce vor și sunt experți în asta. N-am nimic împotrivă, dar nu de asta am nevoie. Trebuie să fiu complet conștient și hotărât ca să găsesc un producător potrivit pentru Ghost în acel moment.

Pentru „Meliora”, Forge a colaborat cu producătorul Klas Ahlund care s-a ocupat de popstar-uri ca Robyn sau Ellie Goulding.

Simt de parcă metalul de azi, în comparație cu 1975, e un gen atât de definit că oamenii de vârsta noastră sau mai tineri și-au trăit viața știind exact ce e metal. Dar oamenii care au fost de față când „Back In Black” a luat naștere, n-au știut exact ce e aia. Sunt atâtea reguli acum. Toată cultura metal respiră un fel de conservatorism puritan. Ca să scoți albume noi, părerea mea e că uneori trebuie să nu te mai gândești la regulile astea.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*