Iarba Fiarelor a lansat single-ul et Cetera

Iarba Fiarelor a lansat pe 7 aprilie et Cètera, primul single de pe viitorul și cel de-al doilea album al trupei. Piesa este disponibilă online pe platformele de streaming ale trupei.

Iarba Fiarelor sloboade sezonul II care începe cu, piesa et Cètera. Spre deosebire de vioara care deschidea albumul Desculț și plângea pe umărul ceterașului în piesa Țîne-mă blând, cetera care descuie sezonul Slobod, vine mai curajos și, nici nu se poate altfel pentru că la instrument se află chiar cel nevăzut. Până la refrenul în formă de rugăciune, et Cètera descrie ritualul unui descântec de invocare și trezire la viață a tuturor care mai au ceva de cuvântat, de bocit, de se cântat… 8 minute și 20 de secunde de libertate – cine ar vrea mai puțin de atât?”, a declarat trupa.

Trupa Iarba Fiarelor s-a lansat în 2018, la Muzeul de Artă Comparată din Sângeorz-Băi. În iunie 2020, formația a lansat primul album de studio, Desculț. Repertoriul trupei cuprinde cântece și jocuri călugărești, în pas de dansuri tribale, mantre și ritualuri de Sânziene, noaptea magică a solstițiului de vară când înflorește iarba fiarelor, balade haiducești, cântări feciorești, hore solare, doine de stâmpărare, cântece de dor, de-a lungu’ ritualic, bocet (recviem), genuri distilate prin mitofolclorul etniilor. 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*