Metallica lansează clipul Screaming Suicide

Metallica- 72 Seasons
Metallica- 72 Seasons

Metallica a lansat videoclipul oficial regizat de Tim Saccenti pentru o nouă melodie numită Screaming Suicide. Piesa este preluată de pe cel de-al 12-lea album de studio al trupei, 72 Seasons. Noul album va fi lansat pe 14 aprilie, prin intermediul Blackened Recordings, casa de discuri a trupei. Produs de Greg Fidelman cu James Hetfield și Lars Ulrich, cu durata de peste 77 de minute, 72 Seasons cuprinde 12 piese și este primul material nou și complet de la Hardwired…To Self-Destruct, din 2016.

Metallica spune: „Vă oferim încă o porție din 72 Seasons, noul album care va apărea pe 14 aprilie. Screaming Suicide, a doua piesă pe care o lansăm în avans, este acum disponibilă pentru streaming și descărcare.”

Frontman-ul Metallica, James Hetfield, adaugă: „Screaming Suicide abordează tema tabu al sinuciderii. Intenția este să comunicăm despre întunericul pe care îl simțim în interior. Este ridicol să credem că ar trebui să negăm că avem aceste gânduri. Într-un un moment sau altul, cred că majoritatea oamenilor s-au gândit la asta. A face față înseamnă a vorbi despre acest subiect dificil. Dacă este o experiență umană, ar trebui să putem vorbi despre asta. Nu ești singur.”

În ceea ce privește videoclipul piesei, Metallica declară: „Am lucrat mai întâi cu Tim la Lux Æterna. Și am fost atât de uimiți încât l-am rugat să revină pentru runda a doua”.

Hetfield a declarat: „Lux Æterna este o piesă optimistă, rapidă și veselă, aș spune.  Într-adevăr oglindește chestiile new wave of British heavy metal, un fel de riff care se întoarce la anii ’80. Este pur și simplu distractiv și mă face să mă mișc. A fost distractiv să fac videoclipul. A fost o melodie foarte ușor de scris și de interpretat, așa cum am spus, foarte asemănător cu începutul anilor ’80 pentru noi.”

În ceea ce privește titlul albumului, Hetfield a spus: „72 Seasons a apărut dintr-o carte pe care o citeam despre copilărie. În principiu, despre cum aleg copilăria ca adult. Și 72 de anotimpuri sunt, în principiu, primii 18 ani din viața ta. Cum evoluezi, crești, te maturizezi și dezvolți propriile idei și identitatea de sine după primele 72 de sezoane? Unele lucruri sunt mai dificile decât altele – știi? Unele lucruri pe care nu le poți dezvălui și sunt cu tine pentru tot restul vieții. Alte lucruri pe care poți să le derulezi ca o bandă și să faci o nouă casetă în viața ta. Așa că aceasta este partea cu adevărat interesantă pentru mine. Este modul în care poți aborda acele situații ca adult, matur.”

El a continuat: „A fost mult întuneric în viața mea și în cariera noastră. Lucruri care s-au întâmplat cu noi. Dar mereu având un sentiment de speranță, întotdeauna având lumina care este în acel întuneric… Fără întuneric, nu există lumină. Și să te poți concentra puțin mai mult asupra luminii din viață în loc de toate… Cum a fost înainte și cât de oribil este… Se întâmplă o mulțime de lucruri bune în viață. Concentrându-mă în schimb pe asta, ajută la echilibrarea vieții mele. Toată lumea are un sentiment de speranță sau lumină în viață. Evident, pentru mine este muzica. Și piesa vorbește în mod special despre adunarea oamenilor la un concert. Așa sunt capabili să vadă bucuria și viața și dragostea care iese din muzică. Și familia și rudenia din muzică. Și este un sentiment înălțător.”

În noiembrie,Metallica a lansat videoclipul regizat de Tim Saccenti pentru Lux Æterna. Au anunțat detalii despre turneul mondial M72 care însoțește albumul, cu opriri de două nopți în două duzini de orașe. Prezentată la nivel mondial de Liquid Death și Blackened American Whisky și promovată de Live Nation, călătoria cu 46 de spectacole va fi lansată la Amsterdam pe 27 aprilie. Va include spectacole în toată Europa și America de Nord până în 2024. Fiecare „No Repeat” Weekend de pe M72 va prezenta două setlist-uri complet diferite. Turneul M72 va prezenta un nou design îndrăzneț al scenei. Faimosul Snake Pit se mută în centrul scenei. În deschidere vor cânta Pantera, Mammoth Wvh, Five Finger Death Punch, Ice Nine Kills, Architects, Volbeat și Greta Van Fleet.

În cei șase ani de la Hardwired… To Self-Destruct, Metallica și-a reeditat unele dintre albumele clasice. A lansat un al doilea album live cu San Francisco Symphony. A comandat un album de cover-uri cu Ghost, Volbeat, Weezer, Corey Taylor și The Hu. Metallica a ajuns în topul Billboard cu Master Of Puppets ca urmare a scenei din serialul de succes Stranger Things.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*