Metallica distribuie clipul piesei 72 Seasons

Metallica

Metallica a distribuit videoclipul oficial pentru piesa ce dă titlul celui de-al 12-lea album de studio al trupei, 72 Seasons. Clipul regizat de Tim Saccenti a fost filmat în Los Angeles, California, pe 12 februarie.

LP-ul 72 Seasons va fi lansat pe 14 aprilie prin intermediul casei de discuri a trupei, Blackened Recordings. Produs de Greg Fidelman cu chitaristul/vocalistul James Hetfield și bateristul Lars Ulrich, cu o durată de peste 77 de minute și numărând 12 piese, 72 Seasons este primul album Metallica de la Hardwired…To Self-Destruct, din 2016. Albumul va fi lansat în mai multe formate, inclusiv vinil negru 2LP, variante în ediție limitată, CD și digital.

Metallica și Trafalgar Releasing vor organiza o petrecere de ascultare a albumului 72 Seasons, la nivel mondial. Pentru o singură noapte, joi, 13 aprilie, albumul va fi redat integral, cu un sunet surround puternic, pentru publicul din întreaga lume – fiecare dintre noile melodii prezentând propriul videoclip și comentarii exclusive de la trupă. Rezultatul le va oferi fanilor o noapte de neuitat, în ajunul datei de lansare, 14 aprilie.

Premiera globală a noului LP, 72 Seasons, vede Metallica și Trafalgar unindu-și forțele încă o dată, după ce au colaborat anterior pentru lansarea cinematografică mondială din octombrie 2019 a filmului S&M², care a documentat reunirea dintre Metallica și San Francisco Symphony, pentru a sărbători cea de-a 20-a aniversare a concertelor și lansărilor S&M (Symphony & Metallica).

Într-un behind the scenes recent lansat asupra realizării discului 72 Seasons, Hetfield a declarat despre primul single al LP-ului: „Lux Æterna este o piesă optimistă, rapidă și veselă, aș spune. Într-adevăr ilustrează perfect elementele New Wave Of British Heavy Metal, deci un fel de riff care se întoarce la anii ’80. Este pur și simplu distractivă și mă face să mă mișc. A fost distractiv să fac videoclipul, să înregistrez o melodie care iese foarte ușor. A fost o melodie foarte ușor de scris și de interpretat, așa cum am spus, foarte asemănătoare cu începutul anilor ’80 pentru noi.”

În ceea ce privește titlul albumului, Hetfield a spus: „72 Seasons a apărut dintr-o carte pe care o citeam despre copilărie. În principiu, despre cum aleg copilăria ca adult. Și 72 de anotimpuri sunt, în principiu, primii 18 ani din viața ta. Cum evoluezi, crești, te maturizezi, îți dezvolți propriile idei și identitatea de sine după primele 72 de sezoane? Unele lucruri sunt mai dificile decât altele – știi? Unele lucruri pe care nu le poți dezvălui și sunt cu tine pentru tot restul vieții. Alte lucruri poți să le derulezi ca pe o bandă și să faci o nouă casetă în viața ta. Așa că aceasta este partea cu adevărat interesantă pentru mine. Este modul în care poți aborda acele situații ca adult, matur.”

El a continuat: „A fost mult întuneric în viața mea și în cariera noastră. Lucruri care s-au întâmplat cu noi. Dar mereu având un sentiment de speranță, întotdeauna având lumina care este în acel întuneric… Fără întuneric, nu există lumină. Te poți concentra puțin mai mult asupra luminii din viață în loc de toate celelalte… Cum a fost înainte și cât de oribil este… Se întâmplă o mulțime de lucruri bune în viață. Concentrându-mă pe asta, ajută la echilibrarea vieții mele. Toată lumea are un sentiment de speranță sau lumină în viață. Evident, pentru mine lumina este muzica. Și piesa vorbește în mod special despre adunarea oamenilor la un concert. Așa sunt capabili să vadă bucuria și viața și dragostea care ies din muzică. Și familia și rudenia din muzică. Și este un sentiment înălțător.”


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*