Metallica lansează videoclipul noului single If Darkness Had A Son

Metallica
Metallica

Metallica a lansat videoclipul oficial, regizat de Tim Saccenti, pentru o nouă melodie numită If Darkness Had A Son. Piesa este preluată de pe cel de-al 12-lea album de studio, 72 Seasons, care va fi lansat pe 14 aprilie prin Blackened Recordings. Produs de Greg Fidelman împreună cu Hetfield și Ulrich, cu o durată de peste 77 de minute, și 12 piese, 72 Seasons este primul album Metallica de la Hardwired…To Self-Destruct, din 2016. Albumul va fi lansat în mai multe formate, inclusiv vinil negru 2LP, variante în ediție limitată, CD și digital.

Metallica și Trafalgar Releasing vor organiza o petrecere de ascultare a albumului 72 Seasons, la nivel mondial. Pentru o singură noapte, joi, 13 aprilie, albumul va fi redat integral cu un sunet surround puternic, pentru publicul din întreaga lume – fiecare dintre noile melodii prezentând propriul videoclip și comentarii exclusive de la trupă. Rezultatul le va oferi fanilor o noapte de neuitat, în ajunul datei de lansare, 14 aprilie.

Într-un behind the scenes recent lansat asupra realizării discului 72 Seasons, Hetfield a declarat despre primul single al LP-ului: „Lux Æterna este o piesă optimistă, rapidă și veselă, aș spune. Într-adevăr ilustrează perfect elementele New Wave Of British Heavy Metal, deci un fel de riff care se întoarce la anii ’80. Este pur și simplu distractivă și mă face să mă mișc. A fost distractiv să fac videoclipul, să înregistrez o melodie care iese foarte ușor. A fost o melodie foarte ușor de scris și de interpretat, așa cum am spus, foarte asemănătoare cu începutul anilor ’80 pentru noi.”

În ceea ce privește titlul albumului, Hetfield a spus: „72 Seasons a apărut dintr-o carte pe care o citeam despre copilărie. În principiu, despre cum aleg copilăria ca adult. Și 72 de anotimpuri sunt, în principiu, primii 18 ani din viața ta. Cum evoluezi, crești, te maturizezi și dezvolți propriile idei și identitatea de sine după primele 72 de sezoane? Unele lucruri sunt mai dificile decât altele – știi? Unele lucruri pe care nu le poți dezvălui și sunt cu tine pentru tot restul vieții. Alte lucruri pe care poți să le derulezi ca o bandă și să faci o nouă casetă în viața ta. Așa că aceasta este partea cu adevărat interesantă pentru mine. Este modul în care poți aborda acele situații ca adult, matur.”

El a continuat: „A fost mult întuneric în viața mea și în cariera noastră. Lucruri care s-au întâmplat cu noi. Dar mereu având un sentiment de speranță, întotdeauna având lumina care este în acel întuneric… Fără întuneric, nu există lumină. Și să te poți concentra puțin mai mult asupra luminii din viață în loc de toate… Cum a fost înainte și cât de oribil este… Se întâmplă o mulțime de lucruri bune în viață. Concentrându-mă în schimb pe asta, ajută la echilibrarea vieții mele. Toată lumea are un sentiment de speranță sau lumină în viață. Evident, pentru mine lumina este muzica. Și piesa vorbește în mod special despre adunarea oamenilor la un concert. Așa sunt capabili să vadă bucuria și viața și dragostea care iese din muzică. Și familia și rudenia din muzică. Și este un sentiment înălțător.”

În noiembrie, Metallica a lansat videoclipul regizat de Tim Saccenti pentru Lux Æterna. Au anunțat detalii despre turneul mondial M72 care însoțește albumul, cu opriri de două nopți în două duzini de orașe. Prezentată la nivel mondial de Liquid Death și Blackened American Whisky și promovată de Live Nation, călătoria cu 46 de spectacole va fi lansată la Amsterdam pe 27 aprilie. Va include spectacole în toată Europa și America de Nord până în 2024. Fiecare „No Repeat” Weekend de pe M72 va prezenta două setlist-uri complet diferite. Turneul M72 va prezenta un nou design îndrăzneț al scenei. Faimosul Snake Pit se mută în centrul scenei. În deschidere vor cânta Pantera, Mammoth Wvh, Five Finger Death Punch, Ice Nine Kills, Architects, Volbeat și Greta Van Fleet.

În cei șase ani de la Hardwired… To Self-Destruct, Metallica și-a reeditat unele dintre albumele clasice. A lansat un al doilea album live cu San Francisco Symphony. A comandat un album de cover-uri cu Ghost, Volbeat, Weezer, Corey Taylor și The Hu. Metallica a ajuns în topul Billboard cu Master Of Puppets ca urmare a scenei din serialul de succes Stranger Things.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*