Metallica lansează videoclipul cu versuri pentru noul single Lux Æterna în mai multe limbi

Metallica nov 2022
Metallica nov 2022

Metallica a lansat videoclipuri cu versuri pentru noul său single, Lux Æterna, în mai multe limbi diferite: engleză, japoneză, germană, spaniolă și portugheză. 

Lux Æterna este primul single de pe cel de-al 12-lea album de studio, 72 Seasons, care urmează să fie lansat pe 14 aprilie 2023 prin intermediul Blackened Recordings. Produsă de Greg Fidelman cu James Hetfield și Lars Ulrich și cu 12 piese însumând peste 77 de minute, 72 Seasons este prima colecție completă de la Hardwired…To Self-Destruct din 2016.

Hetfield a declarat : „Lux Æterna este o melodie optimistă, rapidă și veselă. Aș spune că într-adevăr indică New Wave Of British Heavy Metal. Un fel de riff-uri care se întorc la anii ’80. Este distractiv și mă face să mă mișc. A fost distractiv să fac videoclipul, să înregistrez o melodie care iese foarte ușor. A fost un cântec ușor de scris și de interpretat. Așa cum am spus, foarte asemănător cu începutul anilor ’80 pentru noi.”

În ceea ce privește titlul albumului, Hetfield a spus: „72 Seasons a apărut dintr-o carte pe care o citeam despre copilărie. În principiu, despre cum aleg copilăria ca adult. Și 72 de anotimpuri sunt, în principiu, primii 18 ani din viața ta. Cum evoluezi, crești, te maturizezi și dezvolți propriile idei și identitatea de sine după primele 72 de sezoane? Unele lucruri sunt mai dificile decât altele – știi? Unele lucruri pe care nu le poți dezvălui și sunt cu tine pentru tot restul vieții. Alte lucruri pe care poți să le derulezi ca o bandă și să faci o nouă casetă în viața ta. Așa că aceasta este partea cu adevărat interesantă pentru mine. Este modul în care poți aborda acele situații ca adult, matur.”

El a continuat: „A fost mult întuneric în viața mea și în cariera noastră. Lucruri care s-au întâmplat cu noi. Dar mereu având un sentiment de speranță, întotdeauna având lumina care este în acel întuneric… Fără întuneric, nu există lumină. Și să te poți concentra puțin mai mult asupra luminii din viață în loc de toate… Cum a fost înainte și cât de oribil este… Se întâmplă o mulțime de lucruri bune în viață. Concentrându-mă în schimb pe asta, ajută la echilibrarea vieții mele. Toată lumea are un sentiment de speranță sau lumină în viață. Evident, muzica este a mea. Și piesa vorbește în mod special despre adunarea oamenilor la un concert. Așa sunt capabili să vadă bucuria și viața și dragostea care iese din muzică. Și familia și rudenia din muzică. Și este un sentiment înălțător.”

Săptămâna trecută, Metallica a lansat videoclipul regizat de Tim Saccenti pentru Lux Æterna. Au anunțat detalii despre turneul mondial M72 care însoțește albumul, cu opriri de două nopți în două duzini de orașe. Prezentată la nivel mondial de Liquid Death și Blackened American Whisky și promovată de Live Nation, călătoria cu 46 de spectacole va fi lansată la Amsterdam pe 27 aprilie. Va include spectacole în toată Europa și America de Nord până în 2024. Fiecare „No Repeat” Weekend de pe M72 va prezenta două setlist-uri complet diferite. Turneul M72 va prezenta un nou design îndrăzneț al scenei. Faimosul Snake Pit se mută în centrul scenei. În deschidere vor cânta Pantera, Mammoth Wvh, Five Finger Death Punch, Ice Nine Kills, Architects, Volbeat și Greta Van Fleet.

În cei șase ani de la Hardwired… To Self-Destruct, Metallica și-a reeditat unele dintre albumele clasice. A lansat un al doilea album live cu San Francisco Symphony. A comandat un album de cover-uri cu Ghost, Volbeat, Weezer, Corey Taylor și The Hu. Metallica a ajuns în topul Billboard cu Master Of Puppets ca urmare a scenei din serialul de succes Stranger Things.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*