Tuomas Holopainen spune că următorul album Nightwish va conține „Câteva surprize majore”

Nightwish & Jukka official 2022
Nightwish & Jukka official 2022

Compozitorul principal al trupei Nightwish, pianistul Tuomas Holopainen, a spus că albumul ce va urma după Human. :II: Nature. va fi a treia parte a unei trilogii care a început cu albumul Endless Forms Most Beautiful din 2015. El a declarat: „Am știut imediat, după ce am făcut albumul Endless Forms Most Beautiful. Trebuie să facem mai multe melodii despre asta, pentru că mai sunt multe de explorat și de spus lumii. Noi nu ai terminat cu această temă. Și același lucru s-a întâmplat după Human. :II: Nature. Încă n-am terminat. Așa că mai facem unul. Cel puțin încă unul.”

„Într-un fel, următorul album este a treia parte a unei trilogii, care a început cu Endless Forms… Și apoi a continuat cu Human. :II: Nature. Există din nou câteva surprize majore acolo, dar se simte ca o continuare firească a Human. :II: Nature.

Potrivit lui Tuomas, următorul LP Nightwish va acoperi terenuri neexplorate până acum. Totuși, continuând în același timp în stilul cinematografic care a caracterizat eforturile recente ale trupei.

„Lucrul minunat este că am avut demo-ul albumului făcut încă din primăvara trecută. Așa că este făcut de șase luni acum. Avem într-adevăr tot timpul din lume să trecem prin toate acestea. Și am petrecut atât de grozav cu trupa, doar ascultând demo-ul în camerele noastre de hotel. Eu cântând versurile și melodiile lui Floor. Ea le înregistrează și apoi le vede și își dau idei unul altuia.”

În septembrie trecut, Tuomas a fost întrebat dacă viitorul LP Nightwish va fi din nou o explorare a științei evoluționiste. Tuomas a spus: „Da și nu. Navigăm pe aceleași ape, dar există și câteva surprize noi”.

Holopainen declarat că fanii Nightwish vor trebui să aștepte un timp înainte ca trupa să lanseze piese noi. „Vom intra în studio anul viitor și albumul va apărea poate la începutul lui 2024”, a spus el.

În august, Tuomas a spus că a petrecut „aproximativ un an” lucrând la muzica și versurile pentru următorul album. Întrebat dacă s-a inspirat vreun fel din pandemie, Tuomas a spus: „Da, din punct de vedere liric, există câteva lucruri care reflectă pandemia, dar nu în modul în care v-ați aștepta”.

Human. :II: Nature. a fost lansat în aprilie 2020. Continuarea albumului Endless Forms Most Beautiful din 2015 a fost un album dublu. Conținea nouă piese pe CD-ul principal și o piesă lungă, împărțită în opt capitole, pe CD-ul 2.

În august, Nightwish a anunțat venirea basistului Jukka Koskinen (Wintersun) ca membru oficial al trupei. Koskinen și-a făcut debutul live cu Nightwish în mai 2021 la cele două experiențe interactive ale trupei. El a petrecut ultimul an în turneu cu Nightwish ca session artist.

În noiembrie, Floor a dezvăluit că este „free of cancer” după ce a suferit recent o intervenție chirurgicală, pentru a fi îndepărtată o tumoare, în urma unui diagnostic de cancer de sân.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*