Spoiler Alert! Afla planurile de viitor ale Tarjei Turunen din cadrul conferintei de presa!

Astazi, 9 aprilie, a avut loc conferinta de presa a reginei metalului simfonic Tarja Turunen de dinaintea concertului pe care aceasta il va sustine pe scena Salii Palatului in data de 11 a lunii in curs in compania Orchestrei Simfonice Bucuresti (OSB). Vocalista a fost insotita de ilustrul baterist Mike Terrana cunoscut pentru activitatea alaturi de Yngwie Malmsteen, Tony MacAlpine, Axel Rudi Pell, Rage, Gamma Ray sau Masterplan, de reprezentantul OSB Catalin Opritoiu si Mohi din partea organizatorilor.
 
Incep prin a spune ca Tarja arata la fel de bine ca in perioada Nightwish si da senzatia ca nu regreta niciun pas facut in cariera sa. Cu o dezinvoltura iesita din comun, doamna Turunen a raspuns cu amabilitate tuturor intrebarilor, a facut poze si a dat autografe celor prezenti dezvaluind cateva spoilere mai mult decat interesante.
 
La fel ca albumul precedent „What Lies Beneath”, noul material plin de piese melodic – simfonic va fi produs tot de solista, un material ce va fi promovat anul viitor printr-un nou concert in Romania! Se pare ca aerul din acest areal ii prieste, ea marturisind ca adora Sibiul si Bucurestiul si ca tara noastra contine o gramada de locuri frumoase. Cat despre un nou DVD la sfarsitul acestui turneu, Tarja a declarat ca acesta a fost inregistrat pe parcursul a trei concerte sold-out in Cehia unde s-a simtit destul de confortabil alaturi de orchestra cu care a avut timp sa repete mai mult decat de obicei insa pana la lansare, a recomandat audientei vizionarea discului „Act I” inregistrat in Rosario, Argentina. 
 
Colaborarea cu OSB nu este o premiera intrucat ei au orchestrat mai multe concerte din Sofia si din tarile din apropiere, prima repetitie pentru spectacol urmand sa aiba loc in aceasta seara. In alta ordine de idei, Turunen a afirmat ca nu poate trai fara muzica in ciuda faptului ca are o fetita de opt luni care trebuie ingrijita si crescuta, o norocoasa ca viziteaza toata lumea de la o varsta frageda dupa cum zice artista.
 
Asa cum era de asteptat, fosta voce Nightwish a acaparat aproape intreaga discutie iar in putinele momente cand nu a facut-o, Mike a preluat rolul de entertainer cu o serie de glume in program. Intrebat fiind daca prestatiile cu Tarja sunt diferite decat cele cu trupele, Terrana a conchis: „Absolut, sunt chestii acustic si metal diferite… totul este mult mai dinamic! Metalul este mai rigid din punctul asta de vedere.”

La final Mohi a luat cuvantul si a tinut sa precizeze ca este o onoare sa lucreze din nou cu astfel de oameni profesionisti, sa dezvolte o legatura fructuoasa pentru noi reprezentatii in viitor si multumeste cu aceasta ocazie tuturor celor implicati in organizarea evenimentului.

 
Astfel, ne ramane doar sa dam cu subsemnatul joi seara la concert si sa tragem fiecare concluziile unui show animat de o interpreta moderna, de un baterist feroce si o orchestra suava.Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*