Metallica anunță albumul 72 Seasons și distribuie videoclipul piesei Lux Æterna

Metallica nov 2022
Metallica nov 2022

Metallica a confirmat titlul și data lansării viitorului său al 12-lea album. 72 Seasons va fi disponibil pe 14 aprilie 2023 prin intermediul Blackened Recordings. Produsă de Greg Fidelman cu James Hetfield și Lars Ulrich și cu o durată de peste 77 de minute, 72 Seasons are 12 piese și este prima colecție completă de material nou de la Hardwired…To Self-Destruct din 2016. Albumul va fi lansat în format 2LP 140g vinil negru și variante în ediție limitată, CD și digital.

În plus, Metallica anunță un turneu extins, pentru 2023 și 2024. Metallica spune: „V-am povestit despre noul nostru album 72 Seasons. Deci, ce urmează acum când am scăpat din studio? Plecăm la drum, desigur! Vrei un turneu, avem un turneu…ce zici de vreo doi ani întregi de spectacole?!?!”

72 Seasons este anunțat de primul single Lux Æterna. Cu o suflare scurtă și ascuțită, piesa distilează 40 de ani de Metallica în trei minute și jumătate. Lux Æterna este disponibil acum pentru redare și descărcare. Videoclipul Lux Æterna a fost regizat de Tim Saccenti.

Metallica spune despre clip: „Recent am călătorit în Los Angeles pentru a înregistra folosind o tehnologie nebună, de ultimă oră”.

Vorbind despre conceptul titlului albumului, Hetfield spune: „72 Seasons sunt primii 18 ani din viața noastră care ne formează sinele adevărat sau fals. Conceptul că ni s-a spus „cine suntem” de către părinții noștri. O posibilă încadrare în jurul nostru. Ce fel de personalitate avem. Cred că cea mai interesantă parte a acestui lucru este studiul continuu al acelor credințe de bază și modul în care ne afectează percepția  lumii de astăzi. O mare parte din experiența noastră adultă este reconstituirea sau reacția la aceste experiențe din copilărie. Rămânem prizonierii copilăriei sau să ne eliberăm de acele legături pe care le purtăm”.

72 Seasons track listing:

 1. 72 Seasons
 2. Shadows Follow
 3. Screaming Suicide
 4. Sleepwalk My Life Away
 5. You Must Burn!
 6. Lux Æterna
 7. Crown Of Barbed Wire
 8. Chasing Light
 9. If Darkness Had A Son
 10. Too Far Gone?
 11. Room Of Mirrors
 12. Inamorata

Metallica spune: „Artwork-ul albumului a fost conceput de bunul nostru prieten, apreciatul designer David Turner și echipa sa. David, care a câștigat un Grammy pentru munca sa la Death Magnetic, este omul din spatele aspectului și al sentimentului.Pentru toate lansările noastre recente, inclusiv Through The Never, S&M2 și Hardwired.

Chitaristul Kirk Hammett a lansat recent un EP, Portals care a marcat prima sa incursiune ca artist solo. Întrebat de ce lui și colegilor săi le ia atât de mult să scoată un nou album  (în 40 de ani, Metallica a lansat 10 albume.) el a răspuns: „Da, știi, nici nu devine mai rapid. E ca și cum, avem un mod de lucru. Avem un proces care, din păcate, durează mult. Este doar felul în care lucrăm, felul în care funcționează trupa. Și am ajuns să accept asta.”

„Să lansez Portals este grozav pentru mine. Deoarece mă eliberează într-un fel de acel program”, a explicat Kirk. „Pot să vin cu câteva piese, să le înregistrez și să le scot, și pot să o fac într-un orar complet diferit de cel al trupei. Și asta este grozav pentru că nu pare să împiedice programul trupei. Pentru că, așa cum am spus, ne mișcăm în ritmul nostru”.

Hammett a explicat: „Când intru și creez chestii cu Metallica, ofer întreaga mea energie creativă. Așa cum privesc, toate notele sunt deja acolo. Trebuie doar să le găsesc. Vorbesc serios. Sunt deja acolo. Și, deci, există asta, dar și încrederea în spontaneitate, în crearea reală a momentului. Cred că acolo sunt cel mai eficient. Este ca și cum, de fiecare dată când mă așez să încerc să compun ceva care ar trebui să fie spontan, ajunge să sune compus. Nu e nimic rău în asta. Dar cred că a te surprinde într-un moment spontan este mult mai emoționant și mult mai sincer. S-ar putea să nu mă facă să par ca Eddie Van Halen, dar asta nu are rost. Chiar simt că o fac pentru piesă, când cânt în acest fel.”

Basistul Robert Trujillo a adăugat că procesul de scriere a pieselorr pentru următorul album ar putea fi un efort colectiv în comparație cu Hardwired…, care a fost compus în mare parte de chitaristul/vocalistul James Hetfield și bateristul Lars Ulrich.

„Nu voi vorbi în numele celorlalți băieți, mi se pare că acesta ar putea fi un proces de scriere foarte colaborativ”, a spus Robert. „Și mie personal, îmi place asta.” „Kirk are atât de multe idei”, a continuat Trujillo. „Este amuzant pentru că uneori este literalmente în bucătărie și gătește. Și, în același timp, îți cântă un riff.

Hardwired… To Self-Destruct a debutat pe locul 1 în topul albumelor Billboard 200, vânzându-se în 291.000 de copii în prima săptămână de la lansare.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*