Un studiu socant dezvaluie ca multi fani metal consuma droguri si alcool

În știri care vor face să scuture lumea muzicii extreme până la baza sa, un studiu nou realizat de DrugAbuse.com sugerează că fanilor metal le place să consume alcool și/sau droguri înainte și în timpul show-urilor.

Nu mă îndoiesc că fanilor de metal le place să își dea în cap, doar mă îndoiesc de capacitatea acestui studiu de a face o astfel de determinare. Haideți totuși să vedem despre ce este vorba.

Studiul „a examinat peste 970 de persoane cu privire la utilizarea de substanțe, vârsta lor medie la prima consumare de alcool sau droguri în cadrul evenimentelor muzicale și care este motivul pentru care aleg să folosească aceste substanțe la evenimentele de muzică live.” Rezultatele concluzionează că metal-ul este al doilea „gen de concerte dăunător„, acoperit doar de EDM, cu aproximativ 62% de oameni care frecventează festivalurile heavy metal și care au consumat droguri sau alcool.

Conform publicației Metal Sucks, din păcate, studiul nu a dezvăluit câți dintre cei 970 de participanți ai săi au asistat la show-uri metal. S-ar putea să fi fost toți sau poate doar cinci. Dacă erau cinci dintre ei, atunci trei dintre aceștia au spus că folosesc droguri sau alcool, ceea ce, cred eu, este o dimensiune prea mică pentru a definitiva consumul de substanțe. 

Acestea fiind spuse, dacă, pentru distracție, doriți să vă prefaceți că sondajul reprezintă ceva apropiat de adevăr, iată câteva statistici fun realizate de studiu:

  • Fanii metal consumă droguri și/sau alcool în jurul vârstei de 19 ani, aceștia fiind mai tineri decât oricare alți fani de alte genuri de muzică;

  • 41% dintre fanii metal spun că folosesc alcool și/sau droguri pe a reduce anxietatea;

  • Fanii metal beau mai multă băutură decât fanii oricărui alt gen de muzică, cu excepția celor alternative;

  • Fanii metal consumă mai multe halocinogene decât fanii oricărui alt gen de muzică, cu excepția EDM și indie rock.

  • Fanii metal nu se află nici măcar în top 3 pentru consumarea de iarbă (reggae, hip-hop și EDM) sau cocaină (EDM, hip-hop și blues).

 

Puteți citi întregul studiu aici și vă puteți bucura de câteva imagini grafice de mai jos, deși nu vă spun mai multe decât v-am spus eu deja.

              3 Comments on Un studiu socant dezvaluie ca multi fani metal consuma droguri si alcool

  1. Eu sunt un roackăr hodorog !!…vârsta 64 de ani, titrat, casatorit si cu nepotel !!A
    Am luat ”patima” rock-ului de când cu Beatles, Deep Purple, Led Zep !…si iata-ma in era heavy-metal fara consum exagerat de alcool (decat ocazional), de tigari…de droguri nici nu mai vorbesc !! Dar, pt ca suma viciilor sa ramana ct. imi plac …rockaritele !…Hai !! sanatate oameni buni si dragi rockari si, numai evenimente placute pe anul 2019 ! Keep rock in !!

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*