Max Cavalera: „Vreau să cânt pentru totdeauna, n-am de gând să mă pensionez”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
610 vizualizări

Într-un interviu pentru Impact Metal Channel acordat înaintea concertului din cadrul festivalului Rockmaraton din Dunaújváros, Ungaria, vocalistul Soulfly și fostul membru co-fondator Sepultura a fost luat la întrebări. Află în continuare ce planuri are Max Cavalera odată ce Soulfly va începe să se destrame din diferite cauze, despre viața de muzician, viitoare colaborări și altele.

Nu înțeleg toată chestia asta cu pensionarea la Slayer, spune Cavalera. Chiar nu pricep cum pot să facă asta. Vreau să cânt pentru totdeauna, n-am de gând să mă pensionez. N-aș știi ce să fac dacă n-aș cânta. Dacă nu cânt, nu creez, o s-o iau razna. Dar asta e, o s-o facă, bravo lor. Chiar mă bucur, adică Slayer e o formație care a influențat o grămadă de muzicieni, a creat multă muzică genială și așa vor ei să se termine totul.

Oricum vor apărea multe formații noi, sunt deja foarte multe. Personal, îmi plac multe formații care sunt acum în America, cum ar fi Genocide Pact sau Gatecreeper. Mereu va exista muzică bună. Mă bucur că încă avem Iron Maiden; încă avem Judas Priest; încă avem Saxon. Faptul că trupele astea încă rezistă mi se pare incredibil.

Cât despre Soulfly, Max spune că e mândru de ceea ce s-a întâmplat cu formația și că nu are niciun regret, mai ales acum că fiul său, Zyon, e toboșarul (din 2013), iar asta e un vis devenit realitate pentru Max. Într-un interviu cu Lee Bros Meats din iulie, Cavalera spune: Nu mi se pare ciudat să lucrez cu familia. Am început cu fratele meu în Sepultura. Pentru mine, o conexiune cu familia e normală și naturală. E importantă. E un fel de vis de-al meu să pot cânta cu Zyon pentru că el a văzut totul. Când s-a născut, dormea în turneu cu Ozzy Osbourne. Acum e mare și un toboșar excelent. Sunt mândru de el. De asemenea, soția sa e chiar managerul.

Max și fratele său, Igor Cavalera, au fondat Sepultura în 1984 și Cavalera Conspiracy în 2007. Max și soția sa, Gloria, care e și managerul său, au crescut împreună cinci copii (Zyon n. 1993, Igor n. 1995, Jason n. 1986, Richie n. 1985, Roxanne n. 1983), cei mai în vârstă fiind ai Gloriei și adoptați legal de el.

Toată familia pare să fie în industria muzicală: Richie e vocalistul formației groove metal Incite, iar Igor și Zyon fac parte din formație sludge Lody Kong. Jason merge în turneu alături de Zyon ca drum tech și se ocupă de alte lucruri în spatele scenei. În 2012 și 2013, toboșarul David Kinkade s-a retras din muzică și a fost înlocuit în Soulfly de Zyon, care e acum un membru permanent al formației. În 2015, Igor ocupă poziția de bassist în Soulfly după ce Tony Campos pleacă, iar în cadrul turneului Point Blank Tour, se ocupă de clape și co-vocal.

Evident, Max Cavalera are lista lui de oameni cu care și-ar dori să colaboreze pe viitor: Ozzy Osbourne, Rob Halford sau Bruce Dickinson. Sunt mulțumit de colaborările pe care le-am avut până acum. Ultima dată l-am avut ca invitat special pe Randy Blythe (Lamb of God) și Ross Dolan (Immolation).


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*