10 trupe ale caror fani ar face orice pentru idolii lor

Nu doar formatiile pot fi intense, ci si fanii acestora. Iar unii admiratori sunt pur si simplu dementi!

Devotamentul acestora se manifesta prin cumpararea discurilor si prin participarea in numar mare la concerte.

Formatiile cu o baza solida de fani se vor mentine in topuri si vor continua sa aiba un impact asupra industriei muzicale.

Intentia noastra nu este sa bagam pe toata lumea in aceeasi oala si nici sa spunem ca daca esti fanul unei anumite trupe atunci, automat, esti nebunatic.

Unele baze de fani sunt atat de pasionale incat ar face orice pentru a-si dovedi devotamentul, chiar daca acest lucru inseamna sa-i „calce pe bataturi” pe cei din jur.

Mai jos gasiti o lista cu cei mai pasionali, exagerati si...fanatici fani ai trupelor rock!

30 Seconds to Mars

Fanii sunt reuniti sub „tutela” denumirii de „The Echelon” si formeaza o enclava puternica. The Echelon se ocupa cu promovarea trupei in lume si chiar si cu lupta impotriva pirateriei.

Metallica

Fanii formatiei Metallica sunt „groaza” formatiilor din deschidere. Opening-act-urile pleaca deseori deprimate de pe scena, din cauza huiduielilor si a recipientelor cu diverse fluide care zboara in directia lor.

Iata ce spunea intr-un interviu pentru Valo Daily Mige Amour, basistul trupei HIM, care a avut ghinionul sa deschida pentru Metallica in 2007. 

„S-a aruncat cu tot felul de lucruri dupa noi, de la recipiente cu urina, la pahare de bere. Au dansat conga, ne-au numit homosexuali. Au fost cele mai grele 30 de minute din viata noastra de formatie. Dar hei, e pretul pe care il platesti. Pana la urma deschizi pentru Metallica”

HIM

Cine a fost la un concert HIM, nu va mai fi acelasi om. Sunt interesante in mod special desfasurarile de forta ale fanelor care isi doresc cu orice pret sa ajunga in primul rand. De la batai la injuraturi si lesinuri, unele fane sunt dispuse sa faca absolut orice. Fanii HIM sunt grupati in fan-cluburi si au o platforma generala numita „Team Heartagram” unde se afla informatii mai utile decat pe site-urile oficiale!

My Chemical Romance

Generatia Emo poate fi mandra de fanii MCR, care se identificau cu o atitudine melancolica si retrasa, spre iritarea absoluta a metalistilor care ii priveau. Dupa ce au aflat ca trupa lor s-a despartit, fanii au semnat o petitie online prin care voiau sa-i convinga pe trupeti sa mai lanseze un disc.

KISS

Stele pe figura, haine sclipicioase, bocanci devastatori = check! Poti fi sigur ca recunosti un fan KISS din departare. Iar daca faci greseala de a-i cere sa te „tragi in chip” cu el, fii sigur ca va scoate limba.

Marilyn Manson

Fanii artistului ii iau apararea ori de cate ori este nevoie si fac tot posibilul pentru a-l mentine pe Manson in topuri. De alta, ei sunt printre cei mai mari cumparatori de CD-uri, versus downloadari ilegale. In documentare ca „Driven”, Brian Warner (numele real al artistului) este slavit ca un real salvator de catre multi tineri care si-au gasit un refugiu in muzica rockerului.

Black Veil Brides

Este interesant cum devotamentul fanilor creste pe masura ce cantitatea de machiaj folosita de trupeti este mai mare.

Pantera

Fanii Pantera raman unii dintre cei mai devotati. Decesul tragic al lui Dimebag Darrell a privat lumea metal de niste albume grozave.

Slayer

Fanii Slayer sunt mai politicosi decat cei ai trupei Metallica, iar nivelul de devotament este egal, daca nu mai mare. O dovedeste cum s-au mobilizat admiratorii Slayer atunci cand a murit Jeff Hanneman. Formatia a primit condoleante din toata lumea iar la inmormantare au participat oameni de toate nationalitatile.

Nightwish

O alta trupa cu o baza solida de fani este Nightwish, care a continuat sa vanda bine chiar si dupa perioada sumbra alaturi de Anette Olzon. Acum ca Floor Jansen a preluat carma, foarte multi fani vechi s-au intors la grupul finlandez si au inceput din nou sa-l incurajeze.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*