20 dintre cele mai amuzante nume de trupe metal și rock

Rockerii și metaliștii sunt foarte inventivi nu doar când vine vorba de muzică (versuri și sunet), ci și în privința numelor pe care și le aleg pentru trupele lor. Ai putea spune chiar că sunt prea inventivi uneori. Pornind de la o discuție avută recent pe tema asta, am făcut un mic research și am găsit niște combinații de cuvinte care nu trebuie să rămână în anonimat. Dacă aveți impresia că trupele pe care le ascultați voi au nume ciudate, probabil că nu ați ajuns încă în miezul problemei.

Și nu doar că sunt ciudate, partea frumoasă e că au și calitatea de a stârni râsul. Așa că am ales câteva dintre cele mai haioase nume de trupe metal și rock pe care le-am găsit, cu riscul de a fi subiectivi. Iată câștigătorii:

 

The Tony Danza Tapdance Extravaganza

Nu ai nici cea mai mică idee ce înseamnă, dar te pufnește râsul. Trupa nu mai există, în sensul că nu mai produce muzică în prezent, dar albumele mai vechi sunt accesibile online. Se pare că numele vine de la actorul Tony Danza care obișnuia să facă tapdancing ca activitate secundară. Legătura cu ce cântau băieții? Absolut niciuna. Am ascultat un sample și sună chiar bine. Instrumentalul este magnific:

Anal Blast

Am râs puțin. Apoi am trecut pe YouTube și nu am putut sta prea mult. Dar fiecare cu gusturile lui. Americanii nu mai cântă din 2009, dar au în palmares două albume full-length și câteva compilații.

The Balls

Pe cât de simplu, pe atât de savuros. Dovada că nu-ți trebuie o îmbinare de cinci cuvinte sau o propoziție întreagă ca să fii amuzant. Un cuvânt la întâmplare, care are și un sens figurat cunoscut de toată lumea, este suficient. Trebuie menționat că australienii din această trupă rock chiar cântă cu… balls.

Five Star Prison Cell

Încă o trupă care nu mai există, dar al cărei nume va dăinui prin listele cu sugestii de trupe amuzante sau ciudate.

Aborted Fetus / Dying Fetus

Am pus aceste două nume în aceeași categorie nu doar pentru că sunt asemănătoare, dar și pentru că trupele abordează același stil grindcore, brutal death metal. Americanii de la Dying Fetus sunt însă mult mai populari în rândul ascultătorilor de metal decât rușii de la Aborted Fetus.

Pig Destroyer

Nu știu de ce îmi vine în minte ”Pigs” de la Pink Floyd. Nu că ar avea vreo legătură și nici că ar avea ceva în comun cele două trupe. Pentru că Pig Destroyer este o trupă americană de grindcore care are niște instrumentale ce merită o ascultare.

Smelly Pedros

De când am dat de numele ăsta, am zis că nu trebuie să lipsească din colecție. Smelly Pedros te duce cu gândul la ceva ska punk, iar când i-am ascultat am văzut că nu eram foarte departe de adevăr. Adică sunt ceva mai hardcore, dar cu influențe punk. Iată un exemplu de metal combinat cu punk al canadienilor de la Smelly Pedros.

Jucifer

Mișto joc de cuvinte. Trupa este formată din doi membri, soț și soție, care cântă un fel de Garbage, dar mult mai avant-garde și mai aspru.

Angry Salad

Asta mă duce cu gândul la un film de animație cu plante vorbitoare. Din păcate, nici aceastră trupă nu mai este activă, dar numele pe care și l-a ales încă îi ține spiritul viu. Angry Salad cântau un pop rock pe care îl auzi prin filmele cu adolescenți americane.

Preschool Tea Party Massacre

De data asta nu doar numele este amuzant, ci și combinația de genuri muzicale pe care le abordează această trupă, care pare că ia totul în glumă. De la back metal la house și rap, băieții au niște treceri destul de abrupte de la un stil la altul.

Cacophony

Cacophony pare chiar destinat pentru un muzician. Conform DEX, cacofonia este o ”asociere neplăcută de sunete, o lipsă a armoniei”. Deci da, un nume semnificativ pentru o trupă. Americanii de la Cacophony obișnuiau să cânte heavy metal, stilul old school.

We Butter The Bread With Butter

Trupă de metalcore din Germania, cu multe influențe din muzica electronică. Numele judecați-l voi.

The Forrest Gump Mile High Marathon

Poate băieții au jucat Cards Against Humanity și le-a ieșit combinația asta, apoi și-au făcut trupă cu ea. Nu știu, zic. Deși serios acum, Cards Against Humanity chiar pare o sursă bună de ales nume pentru o trupă.

Splattered Mermaids

Când cauți trupa asta, găsești numai chestii gore. Piesele, vocalul, artwork-ul și tematica lor, în general, sunt despre violență și brutalitate. La început numele pare amuzant, dar după ce descoperi mai mult, îți dai seama că e la polul opus.

Depressed Mode

Nice pun. Pe lângă asta, oamenii ăștia sunt din Finlanda și abordează un stil mișto: death și doom metal. Iată ce bine sună instrumentalul acestei piese:

Slice The Cake 

Păi cui nu-i place tortul, până la urmă? Slice The Cake sunt niște băieți din Anglia, Australia și Suedia care produc death metal combinat cu progressive metal și influențe de atmospheric rock.

Butthole Surfers

Te-ai aștepta la măcar death metal când auzi numele ăsta. Dar nu, trupa americană cântă un rock normal. Și este destul de populară. Nu-mi dau seama dacă datorită numelui sau pieselor.

Eternal Tears of Sorrow

Muzica e chiar bună, veți auzi un simfonic metal reușit, doar că numele te face cel puțin să zâmbești. Poate în română impactul este mai mare: Lacrimi Eterne de Durere.

The County Medical Examiners

Această trupă americană de goregrind a luat naștere cu scopul de a reproduce sunetul de pe primele albume de la Carcass. Dacă sunteți fani Carcass, probabil că vă veți distra ascultându-i. Se numesc așa pentru că toți membrii au terminat facultatea de medicină.

Vaginal Penetration of an Amelus with a Musty Carrot

Pe asta cred că o știți cu toții, dar în caz că cineva a ratat-o, o las aici ca bonus. Nu este nevoie să și ascultați ce ”cântă” băieții. Adică bormașina pe care o auzim zilnic este chiar o bucurie a sufletului comparativ cu această cacofonie.

 

Cam asta ar fi. Este important de menționat că gradul de vulgaritate nu a jucat un rol în alegerea numelor. Vulgar nu înseamnă neapărat amuzant; pentru acest capitol este nevoie de un articol separat.

Dacă ne-a scăpat ceva important, vă invităm pe voi să continuați lista.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*