Afla cine este noul solist vocal al formatiei Rezident Ex

Sebastian Simonis
471 vizualizări

Noul lead vocal de la REZIDENT Ex, grup deținător al premiilor Maximum Rock Awards pentru Cel mai bun album al anului şi Best rock band, se numeşte SEBASTIAN SIMONIS

Pentru fanii REZIDENT Ex aşteptarea a luat sfârşit. Suntem bucuroşi să vă prezentăm una dintre cele mai bune voci rock din România. În urma anunțului nostru, am primit foarte multe solicitări şi căutarea noului solist vocal s-a transformat într-un adevărat casting național.

După o primă fază de selecție au urmat imprimări, audiții şi, în final, au rămas câteva voci excepționale, fiecare cu un mare potențial. Alegerea noastră a fost Sebastian, pentru că interpretarea, timbrul vocal, personalitatea şi prezența lui scenică se potrivesc perfect la ce facem noi şi sunt garanția că în continuare concertele şi imprimările REZIDENT Ex îşi vor păstra nivelul şi  intensitatea cu care a fost obişnuit publicul nostru.

 În momentul de față, ne aflăm în faza de pregătire a materialului pentru un nou album, iar in luna iulie vom fi în România pentru filmarea unui videoclip.

Declarație Sebastian Simonis:
” Sunt extraordinar de fericit că voi cânta alături de aceşti muzicieni consacrați. Este o onoare pentru mine să primesc încrederea lor, aştept cu nerăbdare imprimările pentru noul album şi cu bucurie întâlnirea cu publicul.”

Declarații ale membrilor REZIDENT Ex
Christian Podratzky ( Berlin, Germania, Bass) Promusica/ Abra/ Poems for Laila/ Ira Hayes
” Din primul moment, când l-am cunoscut în restaurantul acela din Bucureşti, prin modestia şi prin felul său direct şi deschis, mi-a fost tare simpatic. Mă gândeam în sinea mea.. Dacă şi cântă la fel, este exact omul pe care-l căutăm. Am fost extrem de plăcut surprins când, la repetițiile care au urmat, nu trebuia să îi explici nimic. Seba venise pregătit, suna proaspăt, în forță, cu smanes- cum spunem noi- şi cu atitudinea care trebuie. Nota 10.”

Matthias Lange (Hamburg, Germania, Chitară) Wodoo Kiss/ Sinner/ Metalium
” Puştiul are toate atuurile unui vocalist de clasă. Mă bucur să particip la lansarea lui pe orbită. Sunt sigur că o mare parte din publicul rock din România va avea aceeaşi revelație pe care am avut-o şi noi când l-am ascultat prima oară şi va descoperi această voce nouă atât de plină de intensitate, cu o vibrație aparte, pe care o simți din primul moment.”

Tavi Iepan (Hamburg, Germania, Chitară) Progresiv TM/ Cargo/ Flying Wood/ Locatarii
” O generație nouă, idealism, mult talent si o voce pe măsură. Dați-mi voie să vi-l prezint- Sebastian Simonis, Lead Vocal REZIDENT Ex.”

Info Sebastian Simonis, Lead Vocal REZIDENT Ex            

Prima limbă pe care a învățat-o a fost germana, de la mama lui, Eva Ecaterina Simonis, născută la Timişoara, absolventă a Facultății de Litere, secția engleză-spaniolă, cu o mare pasiune pentru muzică, pe care a transmis-o şi copiilor .
                                                             
Studii Sebastian: Liceul Herman Oberth/ Deutsche Göethe Koleg Bucureşti. Urmează Facultatea de limbi străine, secția germană-engleză, pe care o întrerupe după doi ani şi se dedică complet muzicii.

Sebastian Simonis este un autodidact  şi reuşeşte să învețe în decursul anilor chitară, tobe, bass şi pian. Cu toate acestea, nu se consideră un poliinstrumentist, mărturisind că a studiat pentru a-l ajuta să compună. La vârsta de 13 ani descoperă Punkul şi este fascinat de grupuri ca Sex Pistols, Varukers, The Exploited, The Clash sau Iggy Pop. Devine solist vocal în grupul Khonopyda. Adoptă un stil de viață rebel, considerandu-l azi ca aparținând perioadei şi vârstei. Influențat de fratele său Alberto, ascultă şi îndrageşte clasici ai rockului cum ar fi Hendrix, Led Zeppelin, Deep Purple şi Doors. Este fascinat de Jim Morison, care l-a influențat o bună perioadă de timp, pe care o numeşte acum clasic „Sex, Drugs& Rock’n’roll”. În anul 2003, împreună cu doi prieteni, este membru fondator al grupului Blind Spirits, iar grupurile pe care le ascultă şi de care este infuențat sunt Maiden, Slayer, Helloween, Metalica sau Megadeth. Între 2010 şi 2011 trăieşte în Londra, unde colaborează şi imprimă câteva piese cu grupul Aiforce. După perioada britanică se întoarce în România, imprimă şi lansează în aprilie 2012 cu Blind Spirits albumul „Trapped in reality”, dar diferențele de opinie, probleme financiare şi trecerea timpului au erodat legatura lor şi au dus la o nouă despărțire. Pentru Sebastian, rămâne o perioadă importantă din cariera lui, de care vrea să-şi amintească cu plăcere, dar aparține trecutului.                        
                                           
 Pasiuni : Este pasionat de drumeții, baschet şi şah- pe care-l practică de la şase ani.

Sursa: Comunicat de presa


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*